Home » Istorie » Un schelet misterios al unei adolescente a fost descoperit lângă o piramidă egipteană veche de 4.600 de ani

Un schelet misterios al unei adolescente a fost descoperit lângă o piramidă egipteană veche de 4.600 de ani

Publicat: 17.02.2019
Arheologii egipteni care excavau ruinele unei piramide aflate la circa 100 de kilometri de Cairo au descoperit rămăşiţele scheletice ale unei fete de 13 ani înghesuite într-un mormânt. Nu se ştie cum şi când a murit, dar experţii susţin că situl datează de la sfârşitul celei de a Treia Dinastii, acum aproximativ 4.600 de ani.

În afară de cadavrul ghemuit, mormântul era gol. În vecinătate, cercetătorii au mai descoperit două cranii de animale şi trei vase din ceramică, puse probabil ca ofrande, scrie Daily Mail.

Craniile par să provină de la tauri, potrivit reprezentanţiolor de la Ministerul de Antichităţi al Egiptului. Cercetătorii au dat peste mormânt în timpul lucrărilor la piramida Meidum, parţial prăbuşită, unde echipa excavează un cimitir de la sfârşitul celei de a Treia Dinastii.

Credit: Ministry of Antiquity/Facebook

Se crede că perioada de construire a piramidei a început la comanda ultimului faraon a Dinastiei a Treia, Huni, şi a fost continuată de Sneferu, primul faraon al Dinastiei a Patra. Eforturile anterioare de la sit au scos la iveală mormântul prinţului Nefar-Maat, cel mai mare fiu al lui Sneferu.

În cazul noii descoperiri, cercetătorii nu cunosc identitatea fetei şi nici detalii despre înmormântare şi ofrandele ritualului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire de excepţie în Egipt într-un complex funerar. ”Poate fi numită o senzaţie”

Descoperire neaşteptată în Egipt. Nimeni nu ştie de ce a fost construită această piramidă, care are o vechime de peste 4.000 de ani

Un mormânt vechi de 4.400 de ani al unui ”inspector divin” cu camere ascunse a fost găsit în Egipt – FOTO

Arheologii au descoperit 50 de mumii într-un mormânt străvechi din Egipt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase