Home » Istorie » ”Proclamarea Unirii”, pictura emblematică a lui Aman care provoacă încă dezbateri

”Proclamarea Unirii”, pictura emblematică a lui Aman care provoacă încă dezbateri

Publicat: 26.02.2019
”Proclamarea Unirii”, pictura emblematică a lui Aman care provoacă încă dezbateri
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) organizează, joi, o nouă prelegere cu titlul „Proclamarea Unirii. O pictură emblematică şi personajele sale”, prezentată de dr. Cornel Constantin Ilie, director adjunct al MNIR.
Evenimentul, parte a seriei de conferinţe publice „Historia Viva”, va avea loc joi, 28 februarie 2019, cu începere de la ora 11:00, la sediul MNIR, în Sala Lapidarium, unde este expus tabloul, se arată într-un comunicat transmis Descopera.ro.
„O întrebare care a fost deseori auzită, mai ales atunci când tabloul a fost expus cu diferite ocazii, a fost cea legată de identitatea personajelor din pictura realizată de Theodor Aman în anul 1861. Profitând şi de faptul că lucrarea a trecut printr-un proces laborios de restaurare, care a luminat, la propriu, pictura şi a readus la viaţă personajele, am considerat că se impune o încercare de identificare a acestora. Rezultatele acestei încercări vor fi prezentate celor prezenţi la evenimentul din 28 februarie 2019”, afirmă organizatorii conferinţei. 
 
Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile.
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase