Home » Istorie » Obiecte care au aparţinut lui Winston Churchill, descoperite la o groapă de gunoi

Obiecte care au aparţinut lui Winston Churchill, descoperite la o groapă de gunoi

Obiecte care au aparţinut lui Winston Churchill, descoperite la o groapă de gunoi
Publicat: 27.03.2019
Trabucuri, o tabacheră şi o pălărie, care au aparţinut lui Sir Winston Churchill, au fost găsite la o groapă de gunoi şi autentificate de un expert.

Obiectele au fost autentificate de un expert la emisiunea Antiques Roadshow, difuzată de BBC, după ce au fost aduse de un membru al publicului care a lucrat la o groapă de gunoi.

David Rose, care a susţinut că are trei magazii pline de antichităţi şi artefacte salvate de la groapa de gunoi, a precizat: „Am lucrat acolo timp de 15 ani şi întotdeauna am ales ce mi-a plăcut, mai ales antichităţi”.

Conform publicaţiei The Telegraph, Rose a refuzat să dezvăluie producătorilor emisiunii locaţia gropii de gunoi unde a găsit remarcabilele obiecte ale lui Churchill, preferând să păstreze secretul.

În episodul filmat la Palatul Eltham aflat în sud-estul Londrei şi difuzat duminică seara, Rose a explicat cum a descoperit trabucurile şi pălăria împreună cu mai mult de 200 de scrisori scrise de o mamă, care a lucrat pentru Winston Churchill, către fiul ei.

În scrisorile ei, femeia spune detalii asupra vieţii de zi cu zi a lui Churchill. „Îi scria zilnic fiului despre viaţa cotidiană a lui Winston Churchill, despre ce planuri avea, despre cum se simţea şi despre multe alte lucruri interesante referitoare la el”, a mărturisit Rose.

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase