Home » Istorie » Ultimul autograf al lui John F. Kennedy, scris cu două ore înainte de a muri, scos la licitaţie

Ultimul autograf al lui John F. Kennedy, scris cu două ore înainte de a muri, scos la licitaţie

Ultimul autograf al lui John F. Kennedy, scris cu două ore înainte de a muri, scos la licitaţie
Publicat: 20.04.2019
Un autograf acordat de fostul preşedinte american John F. Kennedy cu două ore înainte de a muri a fost scos la vânzare pe un site de licitaţii şi este evaluat la o sumă minimă de 25.000 de dolari, relatează tmz.com, citat de Mediafax.

Anunţul a fost făcut de casa de licitaţii Goldin Auctions, iar reprezentanţii acesteia au menţionat că procesul se va desfăşura online, până pe 11 mai.

Semnătura a fost acordată după un discurs susţinut în oraşul american Fort Worth, în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 1963. După ce a acordat autograful unui participant la manifestare, Kennedy s-a îndreptat spre Baza Aeriană Carswell. De acolo, el a plecat spre Dallas, unde a fost asasinat în timp ce efectua un tur al oraşului.

Suma minimă care poate fi licitată este de 25.000 de dolari, însă experţii casei de licitaţii estimează că suvenirul va fi vândut pentru cel puţin 100.000 de dolari.

John Fitzgerald Kennedy a fost cel de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. El a fost împuşcat mortal pe 22 noiembrie 1963, în timp ce se afla în maşina prezidenţială alături de soţia sa, Jacqueline Kennedy, şi guvernatorul statului american Texas, John Bowden Connally, Jr..

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase