Home » Istorie » Dosarele JFK: Pe urmele lui Oswald. S-a implicat KGB-ul în asasinarea lui Kennedy?

Dosarele JFK: Pe urmele lui Oswald. S-a implicat KGB-ul în asasinarea lui Kennedy?

Publicat: 20.06.2017
HISTORY® transmite în premieră serialul “Dosarele JFK: Pe urmele lui Oswald” care prezintă noi dovezi despre implicarea lui Lee Harvey Oswald în uciderea lui John F. Kennedy.
Structurat în 8 episoade, serialul va fi difuzat din 20 iunie, în fiecare marţi, de la ora 22:00. 
 
Docu-seria urmăreşte investigaţia realizată de fostul agent FBI, Bob Baer, şi ex-locotenentul Adam Bercovici din cadrul Poliţiei din Los Angeles pe mai mult de 2 milioane de documente guvernamentale declasificate care oferă noi informaţii despre activitatea lui Oswald în săptămânile, lunile şi anii dinainte de asasinarea preşedintelui american.  

Lucrând alături de experţi de elită în investigaţii şi utilizând algoritmi de analiză de ultimă generaţie,  Baer şi echipa sa călătoresc în Moscova, Mexico City, New Orleans, Miami şi Dallas, pentru a urmări fiecare pistă şi a reface paşii lui Oswald în vederea separării teoriilor conspirative de fapte. În timp ce se află pe teren în Mexic, aceştia descoperă noi indicii care sugerează o posibilă legătură între Oswald şi KGB. Documentele declasificate dezvăluie că Oswald s-a întâlnit cu duşmanii războiului rece din Statele Unite, atât în Rusia, cât şi în Cuba, cu doar opt săptămâni înainte de asasinarea lui JFK. 

 
În urma descoperirii unor noi informaţii, ancheta lui Baer duce la identificarea unui fost agent KGB şi a altor martori oculari care vorbesc în exclusivitate despre întâlnirea lor cu Oswald cu doar câteva săptămâni înainte de schimbarea cursului istoriei americane. 
 
 
Printre dovezile cele mai convingătoare se numără documentele de poliţie care îl leagă pe Oswald de o “casă sigură”, suspectă din Dallas, unde acesta ar fi putut să se ascundă după asasinat.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase