Home » Istorie » Mormântul celebrului ”om elefant”, descoperit după 130 de ani

Mormântul celebrului ”om elefant”, descoperit după 130 de ani

Mormântul celebrului ”om elefant”, descoperit după 130 de ani
Publicat: 08.05.2019
Mormântul nemarcat al lui Joseph Merrick, celebru în Epoca Victoriană sub numele de „Omul elefant”, a fost descoperit în Londra de către biografa Jo Vigor-Mungovin.

Aceasta a afirmat că a studiat cu exactitate locul unde au fost depuse rămăşiţele lui Merrick, într-un cimitir din estul Londrei, la aproape 130 de ani de la moarte, precizând că este „99% sigură” că a identificat locul corect. „Se potriveşte totul, este prea mult să fie o coincidenţă”, a precizat ea, potrivit Independent.

Jo Vigor-Mungovin a scris biografia lui Joseph Merrick, poreclit „Omul elefant” din cauza aspectului său fizic extrem de diform, care ar fi fost cauzat, potrivit unor specialişti, de sindromul Proteus. Tumorile pe care le avea pe faţă şi întregul său aspect fizic l-au făcut celebru în spectacolele de circ.

Viaţa acestuia a fost şi subiectul filmului „Omul elefant”, regizat în 1980 de David Lynch şi care i-a avut în rolurile principale pe John Hurt şi Anthony Hopkins.

După decesul lui Joseph Merrick, produs în 11 aprilie 1890, la vârsta de numai 27 de ani, scheletul a fost păstrat la Spitalul Regal din Londra pentru studiu, iar locul în care a fost înhumat ţesutul moale a rămas un mister pentru mai bine de un secol.

Scriitoarea Jo Vigor-Mungovin a început să îşi pună întrebări legate de locul unde Merrick a fost înmormântat după ce i-a publicat biografia. Aceasta s-a gândit că rămăşiţele acestuia probabil se află în acelaşi loc în care se află şi cele ale victimelor lui Jack Spintecătorul, deoarece au murit în aceeaşi localitate.

Astfel, a consultat registrele cimitirului din 1890, anul morţii „Omului elefant”, şi a descoperit că el fusese îngropat în Cimitirul şi Crematoriul oraşului Londra, în apropiere de Pădurea Epping, celebră în trecut pentru jafurile şi crimele care au avut loc aici.

Data înmormântării lui Merrick apare în registre ca fiind 24 aprilie 1890, la mai puţin de două săptămâni după deces. De asemenea, apare numele unui medic  legist, dar şi reşedinţa finală, care corespunde cu cea din ultimele însemnări despre acesta.

Autoarea a precizat că locul pe care ea l-a identificat va fi marcat cu o placă comemorativă a lui Joseph Merrick, celebrul „om elefant”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Top 10 mutaţii care sfidează definiţia a ceea ce reprezintă un om

Cele mai ciudate 10 sindroame medicale

Identitatea celebrului criminal Jack Spintecătorul provoacă controverse

Ted Bundy, cel mai odios criminal în serie din toate timpurile

 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase