Home » Istorie » Şocant: Cum arăta mâna omului care a testat tuburi cu raze X pentru celebrul inventator Thomas Edison – FOTO

Şocant: Cum arăta mâna omului care a testat tuburi cu raze X pentru celebrul inventator Thomas Edison – FOTO

Şocant: Cum arăta mâna omului care a testat tuburi cu raze X pentru celebrul inventator Thomas Edison – FOTO
Publicat: 26.06.2019
Clarence Madison Dally (1865–1904) a fost un sticlar care a testat, pentru inventatorul Thomas Edison, tuburi pentru raze X.

Dally era cel care producea tuburile pentru celebrul inventator. Mai târziu, sticlarul a dezvoltat o formă de cancer agresivă, din cauza căreia i-au fost amputate ambele mâini. Tot din cauza acestei boli bărbatul a murit, în 1904, transmite publicaţia Vintage Everyday.

La scurt timp după moartea lui Dally, Edison a abandonat experimentele cu raze X. La vremea respectivă nu se ştia că aceste radiaţii pot afecta serios sănătatea cuiva. După ce asistentul lui s-a îmbolnăvit, Edison a notat: „Razele X l-au otrăvit pe asistentul meu, Domnul Dally.”

Până în 1902, radiaţiile îl afectaseră deja grav pe sticlar. Mâna stângă i-a fost amputată după ce medicii i-au implantat mai multe grefe, fără succes. Mai târziu, o ulceraţie la mâna dreaptă a dus la amputarea a patru degete.

Se crede că Dally este primul american care a murit din cauza experimentelor cu radiaţii. Mai târziu, în 1903, după ce abandonase cercetările în acest domeniu, Edison declara: „Nu vorbi cu mine despre razele X, mă tem de ele.”

 

Vezi în Gândul mâna dreaptă a lui Clarence Madison Dally, afectată de cancer

Citeşte şi S-a sinucis Van Gogh?

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase