Home » Istorie » Săgeți din secolul XIV descoperite într-o pădure din Polonia

Săgeți din secolul XIV descoperite într-o pădure din Polonia

Săgeți din secolul XIV descoperite într-o pădure din Polonia
Cercetătorii sunt de părere că acestea au fost folosite la jumătatea secolului XIV-lea.
Publicat: 12.08.2020

Cercetătorii sunt de părere că acestea au fost folosite la jumătatea secolului XIV-lea.

GALERIE FOTO

Arheologii au identificat locul unei bătălii necunoscute într-o pădure din Sanok, sud-estul Poloniei. Excavațiile au dus la descoperirea a peste 200 de vârfuri de săgeți din timpul domniei regelui Cazimir cel Mare (1333–1370), notează The History Blog.

Descoperirea acestor vârfuri de săgeată a venit ca urmare a excavațiilor realizate de arheologi ca urmare a rapoartelor despre furtul artefactelor din zonă. Biała Góra, locul în care a fost făcută aceasta deosebire a mai fost în atenția arheologilor în urmă cu 50 de ani și asta deoarece se crede că aici s-ar fi aflat o așezare fortificată. Din nefericire, documentele acelor operațiuni au fost pierdute sau distruse în timp.

Urme ale furturile de artefacte

Căutătorii de comori au scanat adesea zona cu detectoarele de metal, sugerând prezența unui număr mare de artefacte. Arheologii au descoperit în acel loc o serie de gropi în pământ, dar și o serie de obiecte din metal care nu au atras atenția hoților.

Numărul mare de artefacte descoperite i-a surprins pe oamenii de știință, aceștia neavând la dispoziție cronicii sau alte izvoare istorice care să ateste faptul că zona a fost un loc de bătălie în secolul al XIV-lea.

O posibilă explicație pentru acest număr de artefacte poate fi dată prin consultarea cronicilor care explică modul în care Cazimir cel mare a reușit să anexeze Galiția statului său. Astfel, după moartea lui Boleslav Jerzy al II-lea, nobilii de pe domeniul acestuia au intrat în conflict cu regele.

Aceste conflicte au culminat cu o bătălie în anul 1344, pe care Cazimir ar fi câștigat-o. Înainte de această bătălie, forțele coroanei poloneze au invadat regiunea în anul 1340, cucerind o serie de castele, printre care, putem presupune că se afla și cel care a reprezentat obiectul excavațiilor în urmă cu 50 de ani.

Citește și:

Arheologii au descoperit un zid de apărare din secolul al X-lea în Polonia

Descoperire istorică macabră în Polonia. Arheologii au găsit o serie de instrumente folosite la execuţiile publice

Descoperire macabră în Polonia: arheologii au găsit un cimitir al „vampirilor”

Arme de la începutul Evului Mediu, descoperite într-un cimitir din Polonia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase