Home » Istorie » Un tezaur de bijuterii, descoperit într-un mormânt din Coreea

Un tezaur de bijuterii, descoperit într-un mormânt din Coreea

Un tezaur de bijuterii, descoperit într-un mormânt din Coreea
Mormântul aparține unui nobil care a trăit în timpului regatului Silla (57-935 era noastră). Credit foto: Cultural Heritage Administration
Publicat: 16.09.2020

Mormântul aparține unui nobil care a trăit în timpului regatului Silla (57-935 era noastră).

GALERIE FOTO

Mormântul unui aristocrat din regatul Silla, unul dintre cele trei regate ale Coreei din perioada medievală, în care se afla un număr mare de bijuterii a fost dezgropat în Gyeongju, Coreea de Sud. Acesta este primul mormânt Silla de la excavarea Marelui Mormânt din Hwangnam din 1973-1975 care a fost găsit cu defunctul îngropat într-un set complet de accesorii, de la coroană din bronz aurit până la pantofi din bronz aurit. Mormântul datează din prima jumătate a secolului al VI-lea, notează The History Blog.

Gyeongju a fost capitala regatului Silla (57 î.Hr. – 935 d.Hr.) și la apogeul statului, în secolele VII-IX, a fost al patrulea oraș ca mărime din lume. Situat în zona Hwangnam din centrul istoric al orașului Gyeongju, situl nr. 120-2 a fost excavat ca parte a unui proiect de explorarea vestigiilor arheologice importante din această capitală regală. În luna mai a anului trecut a fost descoperit un pantof de bronz aurit, iar acum, comoara completă a mormântului a fost excavată.

Un mormânt plin cu artefacte

Mormântul este format dintr-o cameră din lemn, înconjurat de o movilă de piatră, un tip de monument funerar caracteristic Regatului Silla. În capul mormântului au fost așezate numeroase vase de ceramică. Se crede că acolo a fost înmormântată o femeie, după cum indică analiza artefactelor, dar rămășițele scheletice sunt prea degradate pentru a trage o concluzie fermă.

O coroană de bronz aurit pe un cadru rotund a fost pliată și așezată pe fața decedatului. Cadrul rotund este decorat cu trei ornamente în formă de crenguțe și două coarne de cerb în partea de sus. Găurile în formă de inimă străpung vârfurile elementelor decorative. Pe ambele părți ale cadrului rotund sunt pandantive din aur împodobite cu margele de jad și aur.

Au fost descoperiți cercei groși cu cerc de aur la ambele urechi. O bandă de sân cu mărgele acoperea pieptul, iar în jurul taliei se afla o centură de argint. Ambele încheieturi sunt acoperite cu brățări de argint. Una dintre brățările de pe încheietura mâinii drepte este împodobită cu peste 500 de mărgele mici, cu un diametru de doar un milimetru. Mâna dreaptă are inele de argint pe fiecare deget. Mâna stângă este încă în curs de a fi excavată, dar deja a fost observat un inele de argint pe ea.

Acesta este un mormânt de dimensiuni mici, dar proprietarul are setul complet de accesorii. Bănuim că persoana din interior era parte a nobilimii sau chiar avea sânge regal”, a spus un arheolog. „Am aflat multe lucruri noi din acest proiect. Vom continua să studiem cazul”, mai adaugă acesta.

Citește și:

O lebădă din bronz plină cu un lichid misterios descoperită într-un mormânt din China

A fost descoperit craniul cu o formă bizară al unei femei

Kofun, movilele de pământ sub forma găurii de cheie din Japonia care uimesc privitorii – Galerie Foto

Un cimitir din secolul XIX-lea descoperit în Osaka

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase