Home » D:News » A fost descoperit craniul cu o formă bizară al unei femei

A fost descoperit craniul cu o formă bizară al unei femei

Publicat: 24.06.2016
Mormântul unei femei cu craniul alungit a fost descoperit în Peninsula Coreeană. Femeia făcea parte din cultura străveche Silla, care a domnit pentru mulţi ani în Peninsula Coreeană.

Cercetătorii afirmă că, deşi  au fost descoperit cranii deformate  în alte morminte străvechi, cel găsit în Peninsula Coreeană nu avea urme de turtire naturală.

Cultura străveche

Regatul străvechi Silla  s-a regăsit în Peninsula Coreeană între anii 57 î.Hr şi 935 d.Hr , fiind una dintre cele mai longevive dinastii. Majoritatea practicilor culturale din Peninsula Coreeană de astăzi îşi regăsesc rădăcina în  cultura antică.

Deşi au avut o domnie îndelungată  numărul mormintelor din Silla în care s-au descoperit oseminte intacte este foarte mic, a afirmat co-autorul studiului Dong Hoon Shin, bioantropolog la Universitatea Naţională de Medicină din Seul, capitala Coreei de Sud.

În 2013, cercetătorii  au descoperit un  sicriu tradiţional numit  „mokgwakmyo”, în care s-au regăsit osemintele intacte ale unei femei, care ar fi murit în jurul vârstei de 30 de ani.

Craniul alungit

Echipa a reuşit să extragă ADN-ul mitochondrial din craniu, analiza a dezvăluit că femeia  era descendenta unei rase comune în estul Asiei din ziua de astăzi. Analiza izotopilor de carbon din craniu a dovedit că femeia era strict vegetarian, fapt ce susţine ideea stilului budist prezent în acele vremuri, în Peninsula Coreeană.

De asemenea, echipa a reuşit să reconstruiască aspectul facial şi forma capului din fragmentele craniului. Studiul a dezvăluit că forma craniului era dolicocefală, ceea ce înseamnă că lăţimea capului era cu 75 de procente mai mică decât lungimea sa.

Diferenţa   este că locuitorii zonei din zilele noastre au forma capului brahicefală, ceea ce înseamnă că lăţimea este mai mică cu 80 de procente decât lungimea capului.

Una dintre posibilităţi este deformarea deliberată a craniului, pentru a avea o formă mai alungită. Deformarea intenţionată a craniului este o practică comună regăsită  de arheologi în regatul Gaya conform co-autorului Eun Jin Woo, antropolog la Universitatea Seul.

Woo a explicat  că oamenii care apelau la deformare intenţionată aveau  fruntea mult mai plată pentru a compensa  presiunea pe care deformarea capului o cauza.

Sursă: Live science
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase