Home » Istorie » A doua capsulă a timpului găsită în fostul loc al statuii lui Robert E. Lee dintr-un stat american

A doua capsulă a timpului găsită în fostul loc al statuii lui Robert E. Lee dintr-un stat american

Publicat: 05.01.2022

O a doua capsulă a timpului a fost găsită acolo unde statuia lui Robert E. Lee a stat cândva în Richmond, Virginia, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Resurse Istorice din Virginia.

O cutie de cupru a fost găsită sub piedestal, „sub nivelul solului, într-o zonă foarte umedă”, a declarat directorul departamentului, Julie Langan, adăugând că este „prea devreme pentru a ști dacă apa s-a infiltrat în cutie”.
Cutia cântărește 16 kilograme, a spus Langan, și măsoară 34 x 34 x 19 centimetri, descrie CNN.

„Au găsit-o! Probabil că aceasta este capsula timpului pe care toată lumea o căuta. Specialiști în conservare care o studiați, fiți pe fază pentru următorii pași! (Nu va fi deschisă astăzi)”, a scris guvernatorul din Virginia, Ralph Northam, pe Twitter în data de 27 decembrie. Ulterior, guvernatorul a spus că cutia va fi deschisă în ziua următoare la ora 13.00.

Ce ar putea conține a doua capsulă

„Razele X oferă o primă privire în interiorul capsulei timpului: experții cred că ar putea exista monede, cărți, nasturi și chiar muniție din Războiul Civil”, a scris el pe Twitter.

Capsula a fost adusă la laboratorul de conservare de la Departamentul de Resurse Istorice, unde specialiștii au început să o evalueze, a spus Langan.

„În continuare vom încerca să stabilim cum este sigilată cutia și dacă sigiliul a fost afectat”, a declarat acesta.

Mai întâi a fost cerut sfatul geniștilor din Richmond pentru a se asigura că capsula va putea fi deschisă în siguranță.
Langan a spus că doi oameni specializați în conservarea hârtiei vor fi prezenți atunci când cutia va fi deschisă.

„Este o a doua capsulă a timpului și probabil cea despre care se știa că a fost plasată în piedestal. Cea recuperată săptămâna trecută a fost neașteptată și probabil lăsată de bărbații implicați în construcție”, a spus Langan.

Prima capsulă a timpului a fost găsită în interiorul piedestalului statuii

Primul recipient a fost găsit pe 17 decembrie, în timp ce niște muncitori demontau piedestalul de 12 metri al statuii de pe Monument Avenue din Richmond, potrivit unui comunicat de presă al biroului Northam.

Statuia de 12 tone a lui Lee pe calul său, care a fost îndepărtată în septembrie, a devenit un centru de interes pentru protestele pentru justiția rasială din Richmond, fosta capitală a Confederației.

Prima capsulă a fost găsită în turnul piedestalului, la aproximativ 6 metri deasupra nivelului solului. Printre obiectele găsite în interiorul recipientului de plumb se numărau un almanah din 1875, două cărți îngălbenite, o monedă și un plic de pânză.

Istoricii cred că prima capsulă temporală a fost plasată pe 27 octombrie 1887 și a inclus aproximativ 60 de articole care au fost donate de 37 de rezidenți din Richmond, dintre care multe erau legate de Confederație, potrivit biroului guvernatorului.

Statul intenționează să depoziteze piedestalul până când oficialii vor decide ce să facă cu monumentul parțial.

Vă recomandăm să citiți și:

Revoluția de la 1848 și liberalismul

Nobilul german cu un aer de ”dandy” care a devenit unul dintre cei mai iubiti regi ai Romaniei

Ziua în care se publica una dintre cele mai celebre cărţi din istorie

Mitul morcovului. Ingredientul cheie în victoria britanicilor din Al Doilea Război Mondial

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase