Home » Istorie » O proprietate de lux dezgropată de arheologi datează de la începuturile Islamului

O proprietate de lux dezgropată de arheologi datează de la începuturile Islamului

Publicat: 03.09.2022

O proprietate de lux dezgropată de arheologi care fac parte din Autoritatea pentru Antichități din Israel (IAA) datează de la începuturile Islamului.

Echipa a făcut descoperirea în timpul lucrărilor de construire a unui nou cartier în orașul Rahat din deșertul Negev, situat în sudul Israelului.

Regiunea a fost condusă anterior de tribul Al-Tayaha (clanul Al-Hezeel), un popor beduin din Negev care s-a stabilit în Peninsula Sinai în primii ani ai cuceririlor musulmane, scrie Heritage Daily.

O proprietate de lux dezgropată de arheologi are un rezervor de apă tăiat în stâncă

Această proprietate de lux dezgropată de arheologi este mare, cu o curte centrală, și se află deasupra unui complex boltit și a unui rezervor de apă tăiat în stâncă, adânc de 3 metri; toate acestea datează de la începutul Epocii de aur a islamului, în secolele VIII-IX d.Hr.

Proprietatea are patru aripi, una dintre acestea avânde o sală pavată cu podea de marmură și piatră și pereți decorați cu fresce cu pigmenți fin colorați cu roșu, galben, albastru și negru.

Unele dintre celelalte camere au o podea din ipsos și cuptoare mari pentru gătit, acolo descoperindu-se și fragmente  de vase de mâncare delicate, din sticlă.

Descoperirile vor putea fi vizitate de public

„Moșia luxoasă și bolțile subterane impresionante sunt dovada averii proprietarilor. Statutul și bogăția lor le-au permis să construiască un conac de lux care a servit drept reședință, dar și pentru divertisment”, au spus directorii de săpături Oren Shmueli, dr. Elena Kogan-Zehavi și dr. Noé D. Michael.

„Autoritatea pentru Antichități din Israel și Autoritatea pentru Dezvoltarea și Așezarea Beduinilor plănuiesc împreună să conserve și să expună descoperirile pentru publicul larg”, a declarat Eli Eskosido, directorul Autorității pentru Antichități din Israel.

Vă recomandăm să citiți și:

200 de ani de istorie, scoși la lumină în Peștera Mamutului, cel mai vechi sistem de peșteri din lume

Ziua în care Orientul şi Occidentul s-au despărţit pentru totodeauna din punct de vedere religios

Rămășițe umane și sacrificii de animale, vechi de 2.000 de ani, descoperite în Anglia

„Stăpânul Universului”, misterioasa zeitate din Palmira antică, a fost identificat de cercetători

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase