Home » Istorie » USS Texas (BB-35), ultimul dreadnought din Primul Război Mondial, va primi reparații de 35 de milioane de dolari

USS Texas (BB-35), ultimul dreadnought din Primul Război Mondial, va primi reparații de 35 de milioane de dolari

Publicat: 26.09.2022

La aproximativ trei ani după ce a fost închis publicului, USS Texas (BB-35) a fost transportat de la domiciliul său din San Jacinto Battleground State Historic Site la șantierul naval Gulf Copper & Manufacturing Corp din Galveston, Texas, SUA.

Ultimul cuirasat de tip dreadnought rămas va fi supus unor reparații de 35 de milioane de dolari, după care va fi adus într-o nouă locație.

În ultimii ani ai navei i-a ruginit coca. Acest lucru i-a forțat pe cei ce se ocupau de conservarea navei să pompeze aproximativ 7500 de litri de apă din navă în fiecare minut, pentru a nu se scufunda.

Nava USS Texas (BB-35) a fost remorcată la șantierul naval

Avariile, care sunt rezultatul faptului că a petrecut de decenii în apă, au determinat legislatura statului Texas să aprobe în unanimitate reparații de 35 de milioane de dolari.

Astfel, a fost luată decizia de a remorca nava de luptă veche de 110 de ani de la domiciliul său din San Jacinto Battleground State Historic Site până la șantierul naval din Galveston, acolo unde va fi supusă reparațiilor necesare.

Călătoria a durat aproximativ nouă ore, iar, în ciuda temerilor că nava ar putea să se scufunde, aceasta a ajuns la Galveston fără probleme.

USS Texas (BB-35) a luptat în ambele războaie mondiale

USS Texas (BB-35) este cunoscută pentru că este ultimul dreadnought rămas de la începutul secolului al XX-lea. Operată de Marina SUA, nava a văzut prima acțiune în urma incidentului de la Tampico din aprilie 1914, o confruntare între nouă marinari americani și 10 infanteriști ai armatei mexicane.

În timpul Primului Război Mondial, cuirasatul a efectuat inițial operațiuni de antrenament. Atunci când Statele Unite au intrat în conflict în aprilie 1917, USS Texas (BB-35) a tras primele focuri americane în timp ce țintea către un submarin german care a apărut în apropierea navei comerciale SS Magnolia.

Când a fost reparată ultima oară nava de război?

În perioada interbelică, USS Texas (BB-35) a suferit o revizie majoră, care a ajutat-o ​​la succesul ei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Aceasta a făcut parte dintr-un grup de atac de pentru Operațiunea Torch – invazia Aliaților din Africa de Nord. Mai târziu, nava a tras în pozițiile deținute de germani în timpul debarcării de Ziua Z din iunie 1944 și a sprijinit Operațiunea Dragoon.

USS Texas (BB-35) a fost mutat mai târziu în Pacific, acolo unde a sprijinit debarcările americane pe Iwo Jima și Okinawa, bombardând pozițiile deținute de japonezi.

După dezafectarea din 1948, USS Texas (BB-35) a fost staționată la San Jacinto Battleground Historic Site. Pe lângă faptul că a fost transformată în muzeu, nava a fost folosită și ca decor pentru filme. USS Texas (BB-35) a fost reparată pentru ultima oară în 1988, informează War History Online.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Seceta scoate din apele Dunării nave scufundate în Al Doilea Război Mondial

China a trimis nave de război mai aproape de Taiwan. Cresc tensiunile

Comandantul armatei ucrainene spune că războiul nu se va încheia în acest an

Marșul de 500 de mile al cavaleriei franceze care a ajutat la sfârșirea Primului Război Mondial

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase