Home » D:News » Marina SUA tot nu știe ce obiect a lovit submarinul său în Marea Chinei de Sud. Oficialii chinezi sunt furioși

Marina SUA tot nu știe ce obiect a lovit submarinul său în Marea Chinei de Sud. Oficialii chinezi sunt furioși

Publicat: 30.10.2021

Marina Statelor Unite ale Americii încă nu știe ce a lovit unul dintre submarinele sale în Marea Chinei de Sud la începutul lunii octombrie.

Oficialii au anunțat la începutul lunii că submarinul nuclear USS Connecticut a suferit daune, iar membrii echipajului au fost răniți, după ce a intrat în coliziune cu „un obiect necunoscut” în Marea Chinei de Sud.

Acum, se pare că oficialii din armată nu au nici cea mai vagă idee ce a lovit submarinul. În timp ce submarinul este reparat într-un port din Guam, investigațiile preliminare nu au ajuns încă la o concluzie.

Potrivit surselor, obiectul misterios din adâncuri „nu a fost determinat în mod definitiv”.

Oficialii chinezi sunt de-a dreptul furioși

În timp ce Marina SUA încearcă să-și repare submarinul, China și-a exprimat nemulțumirile cu privire la comunicațiile militare americane în privința incidentului. Oficialii chinezi sunt de-a dreptul furioși.

„China și-a exprimat în repetate rânduri temeri grave în privința incidentului și a solicitat Statelor Unite să vină cu clarificări”, a declarat Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din China.

„Cu toate acestea, deocamdată, nu am văzut nimic în afară de un comunicat scurt și vag publicat de Armata SUA și o confirmare de la un așa-zis informator că incidentul a avut loc în Marea Chinei de Sud”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„O practică atât de iresponsabilă și vicleană”

„O practică atât de iresponsabilă și vicleană ne face să punem sub semnul întrebării adevărul despre incident și intenția Statelor Unite”, a concluzionat Lijian, potrivit Futurism.

Oficialii chinezi au acuzat SUA de mușamalizare a coliziunii la începutul lunii, o afirmație care a fost respinsă de purtătorul de cuvânt al Pentagonului la acea vreme.

„Este un mod ciudat de a mușamaliza ceva atunci când publici un comunicat de presă despre asta”, a spus Kirby.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar. Ce spune Vladimir Putin

Descoperire uimitoare a marinarilor italieni despre America, cu 152 de ani înainte de Columb

Marina SUA tocmai a folosit o dronă care a realimentat din zbor un avion de luptă Super Hornet

O nouă filmare, surprinsă de Marina SUA, arată un OZN sferic care dispare brusc în ocean

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase