Home » Istorie » Arheologii au descoperit borcane uriașe de piatră în India

Arheologii au descoperit borcane uriașe de piatră în India

Arheologii au descoperit borcane uriașe de piatră în India
Platoul Xiangkhoang din Laos. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.09.2022

Arheologii au descoperit mai multe recipiente din piatră de dimensiuni considerabile în pădurea Saipung din Meghalaya, India.

Situri similare care conțin asemenea imense borcane de piatră au fost identificate în India și Indonezia, cele mai multe fiind găsite pe platoul Xiangkhoang din Laosn Laos.

Asemenea recipiente au fost descoperite pentru prima dată în nord-estul Indiei în 1929 de către James Philip Mills și John Henry Hutton, în apropiere de satul Ndunglo.

Zeci de borcane uriașe de piatră au fost găsite

O cercetare realizată de Universitatea Națională Australiană (ANU), Universitatea North-Eastern Hill și Universitatea Gauhati, a anunțat, de asemenea, descoperirea a 65 de recipiente de gresie în zona Assam recent, în aprilie 2022.

Echipa a găsit asemenea recipiente în șapte locații, în Saipung, New Plang Moi, Thuruk, Mualhoi, Mualsei Thialsen Tlang, Mualsei Neng Seng și Mualsei Lungmaicham. Recipiente de piatră și pietre plate circulare apar în diferite dimensiuni.

Patru recipiente de piatră au fost excavate de la situl Mualsei Thialsen Tlang, dezvăluind cioburi de oală, un fel de dop de piatră, mărgele mici de sticlă,capete de suliță și bucăți carbonizate de os uman.

În apropiere de Mualsei Neng Seng, echipa a găsit și plăci de gresie sparte care înfățișează gravuri cu animale și motive umane.

Recipientele, parte a practicilor funerare

Cercetătorii au declarat pentru Heritage Daily faptul că excavarea celor patru recipiente a ajutat la furnizarea de informații esențiale asupra practicilor mortuare ale oamenilor care au construit și au folosit aceste borcane de piatră.

Dovezile materiale sugerează în mod clar că borcanele de piatră sunt relicve vizibile care au fost ridicate deasupra unei gropi în care sunt îngropate rămășițele post-incinerate ale morților.

Cercetătorii mai menționează că astfel de descoperiri semnificative au relevanță pentru înțelegerea ulterioară a siturilor borcanelor de piatră în contextul mai larg al Indiei de Nord-Est și Asiei de Sud-Est.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Borcane recuperate de pe fundul oceanului dezvăluie secretele vinului roman antic

Borcane uriașe din piatră, descoperite de cercetători în India. Ce spun legendele despre misterioasele structuri?

Vârsta adevărată a megaliților misterioși din „Câmpia Borcanelor”, aflată în sfârșit de arheologi

Arheologii au desluşit misterul „Câmpiei Borcanelor” din Laos

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase