Home » Lumea digitală » Cum vor arăta oamenii în 1.000 de ani. Vecini robotici şi piele mai întunecată şi ce ALTCEVA? VIDEO

Cum vor arăta oamenii în 1.000 de ani. Vecini robotici şi piele mai întunecată şi ce ALTCEVA? VIDEO

Publicat: 01.01.2016
Aproximativ cu 10.000 de ani în urmă, oamenii au evoluat prin a tolera laptele de vacă. De atunci am mai crescut în înălţime cu 10 cm, iar în ultimii 65 de ani am mai adăugat 20 de ani la speranţa de viaţă, preponderent, datorită avansării ştiinţifice.
Ce ne aşteaptă peste 1.000 de ani? În video-ul de mai jos vedeţi cum echipa de la AsapSCIENCE explică cum descoperirile ştiinţifice ne vor schimba viaţa. 
 
 
Creierul uman va rămâne cel mai complex sistem şi nici-un dispozitiv nu îl va întrece. Unii cerectători au folosit în Japonia computerul K, unul dintre cele mai puternice computere din lume, pentru a simula activitatea creierului uman. Ei au folosit 705.024 de nuclee de procesare, 1,4 milioane GB de RAM şi 40 de minute pentru a procesa aceeaşi cantitate de date care poate fi prelucrată într-o secundă de activitate cerebrală umană. Dar asta nu înseamnă că creierul uman va avea întotdeauna un avantaj faţă de maşinile noi create.
 
Savanţii prezic că, în viitor, computerele nu numai că vor potrivi viteza de calcul cu cea a creierului uman, dar şi va dezvolta, de asemenea, inteligenţa artificială ca aceasta să poată vorbi, interacţiona, asculta şi stoca date în amintiri.
 
După ce calculatoarele vor progresa aproape de nivelul uman, roboţii umanoizi vor deveni o parte integrată a societăţii umane. Pentru viitor, oamenii de ştiinţă prezic că vom avea roboţi minusculi numiţi nanoboţi, care vor mişuna în jurul corpurilor noastre şi vor îmbunătăţi abilităţile noastre naturale. 
 
Autorii clipului video ne propun să ne imaginăm cum roboţii microscopici pot asambla clădiri întregi şi să le demonteze la fel de uşor. „Imaginaţi-vă cum casa ta se demontează atunci când pleci dimineaţa, astfel încât acest spaţiul să fie folosit pentru altceva”, afirmă autorii de la AsapSCIENCE. 
 
 
În următorii 1.000 de ani, cantitatea de limbi vorbite pe planeta noastră va scădea considerabil, iar din cauza radiaţiilor UV şi căldurii care creşte în fiecare an, pielea oamenilor ar putea deveni mai întunecată la culoare, fapt care ar fi un avantaj evolutiv. 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase