Home » Lumea digitală » Mânuşile inteligente ce se ”încarcă” de la mişcările degetelor. FOTO+VIDEO

Mânuşile inteligente ce se ”încarcă” de la mişcările degetelor. FOTO+VIDEO

Publicat: 28.12.2015
Mănuşile inteligente au un potenţial pentru a îndepărta omul de tehnica statică. Ele ne pot ajuta să ne lipsim de joystick sau chiar de mouse-ul de la calculator.
Oamenii de ştiinţă de la Univesitatea Politehnică din Torino (Italia), în parteneriat cu cei de la Institutul Tehnologic din Massachusetts, au realizat un studiu condus de Giorgio De Pasquale. Ei au realizat o mănuşă inteligentă.
 
Cercetătorii consideră că au mai făcut un pas spre Goldfinger – o manuşă cu auto-alimentare, care va permite cel mai simplu control gestual.
 
Deşi sunt asemănătoare cu mănuşile pentru pârtiile de schi, aspectul mănuşilor Goldfinger ascund faptul că integrează componentele electronice şi mecanice în materialul din care sunt confecţionate. Sunt proiectate astfel pentru a fi mai confortabile decât dispozitivele similare, oferind în acelaşi timp un mod mai simplu de a introduce date şi de a da comenzi. 
 
Sursa foto: Politecnico di Torino
 
Goldfinger se conectează prin wireless la un computer sau la alte dispozitive şi generează energie din mişcarea degetelor, utilizând transductoare piezoelectrice flexibile. Datorită acestei componente se poate reduce din greutate şi din necesitatea de a utiliza cabluri de alimentare. Pe lângă asta, senzorii, comutatoarele şi cablajul sunt construite în materialul din care sunt confecţionate mănuşile. Acest fapt îi conferă, omului care le îmbracă, senzaţia că poartă mănuşi adevărate mai mult decât că are în mână un mecanism de control.
 
Sursa foto: Politecnico di Torino
 
Mănuşa funcţionează prin utilizarea gesturilor simple, pentru a controla diverse maşini şi sisteme. Aceste mişcări sunt detectate şi interpretate de mănuşă şi de software-ul optic integrat în ea.
 
 
Echipa prevede o serie de aplicaţii pentru mânuşa Goldfinger în diferite domenii:  precum domeniul industrial, medical şi virtual, inclusiv pentru managementul planetar, ca un dispozitiv de control ergonomic pentru dezvoltarea robotică, dar şi pentru simulări în instruirea personalului.
 
Sursa: Gizmag
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase