Home » Lumea digitală » Ai bea apă dintr-o baltă? Acest dispozitiv permite, în condiţii de siguranţă, consumul de apă murdară – FOTO+VIDEO

Ai bea apă dintr-o baltă? Acest dispozitiv permite, în condiţii de siguranţă, consumul de apă murdară – FOTO+VIDEO

Publicat: 11.05.2016
Problema apei potabile este una care afectează o mare parte din populaţia de pe glob.

Dar, o serie de filtre sub formă de pai rezolvă această problemă, permiţând consumul de apă, în condiţii de siguranţă, din piscine, bălţi, precum şi din orice lac sau râu. Acesta filtrează aproape toate bacteriile şi paraziţi din apă.

Sursa foto: LifeStraw

Cu o lungime de 22 cm, dispozitivul numit LifeStraw nu conţine substanţe chimice sau baterii şi a fost proiectat iniţial pentru a preveni decesele din ţările în curs de dezvoltare cauzate de apa potabilă murdară.

Peste tot în lume, aproximativ 884 de milioane de oameni nu au acces la surse de apă curată, iar drept consecinţă, un copil moare la fiecare 15 secunde, notează dailymail.co.uk.

Sursa foto: LifeStraw

Purificarea puternică a dispozitivului LifeStraw îndepărtează 99,99 la sută din bacterii din apă, plus mulţi alţi paraziţi, inclusiv E-coli, Campylobacter, Vibrio cholerae, pseudomonas aeruginosa, Shigella şi Salmonella.

Proiectat pentru salvarea vieţilor omeneşti în ţările în curs de dezvoltare, LifeStraw este ideal pentru drumeţii, camping, călătorii şi pentru situaţii de urgenţă. Filtru de apă de tip pai poate purifica până la 1.000 de litri de apă contaminată, tranformând-o în apă potabilă sigură. Această cantitate de apă este suficientă pentru ca o persoană să trăiască timp de un an.

Pentru a utiliza dispozitivul, trebuie pur şi simplu să-l introduci în apă (o baltă sau un râu) şi să sorbi apa ca dintr-un pai obişnuit. Învelişul exterior al LifeStraw este din plastic şi conţine în interior membrane de filtrare fără substanţe chimice. 

Sursa foto: LifeStraw

LifeStraw poate elimina 99,99 la sută din virusuri, dar nu este capabil să elimine substanţele chimice, sarea şi metalele grele. Acest lucru înseamnă că nu poate fi utilizat pentru a filtra apa din mare, de exemplu.

„Lipsa accesului la apă potabilă sănătoasă contribuie la dezoltarea infecţiei de diaree la nivel mondial, care afectează în special tinerii, pe cei cu imunitatea slabă şi pe cei săraci. Anual aproape unul din cinci copii mor din cauza diareii (aproximativ 1,5 milioane). Diareea ucide mai mulţi copii decât SIDA, malaria şi rujeola împreună”, notează compania din spatele dispozitivului.

Prin creşterea calităţii surselor de apă, decesele provocate de diaree vor putea fi reduse cu mai mult de 40 de %.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase