Home » Lumea digitală » Acest dispozitiv poate ,,deconecta’’ durerile menstruale. Este un mod de a păcăli creierul – FOTO+VIDEO

Acest dispozitiv poate ,,deconecta’’ durerile menstruale. Este un mod de a păcăli creierul – FOTO+VIDEO

Publicat: 09.05.2016
Se estimează că nouă din zece femei suferă de dureri în perioada ciclului menstrual, în fiecare lună. Dintre acestea, 10% se simt atât de rău, încât semnalizează o incapacitate de muncă de până la trei zile.

Printre remediile pe care le folosesc femeile pentru a evita aceste dureri sunt sticlele cu apă caldă aplicate în zona ovarelor sau obişnuitele pastile analgezice.

Există, însă, şi o altă opţiune. Denumit ,,Livia”, acest nou dispozitiv medical pretinde a fi un ,,buton de oprire a durerilor menstruale”.

După este explicat pe site-ul Livia, aparatul trebuie conectat la doi electrozi, care trebuie plasaţi în zonele dureroase de pe abdomen. După ce dispozitivul este pornit, aceşti electrozi vor începe să genereze impulsuri electrice imperceptibile pentru nervi, care vor neutraliza durerea.

Fondatorul şi CEO-ul companiei Livia, Chen Nachum, susţine că, până acum, dispozitivul a fost testat pe 163 de femei, în cadrul a două studii diferite. Potrvit acestuia, mai mult de 80% dintre ele au raportat efecte de alinare a durerii.  

Cunoscut sub numele de TENS (stimulare electrică transcutanată nervoasă), în trecut, stimulatorii nervoşi  electronici au fost folosiţi pentru a trata toate tipurile de durere: de la durerile în gât, până la cele de spate.

,,Sistemul nervos nu poate lucra cu două tipuri de semnale în acelaşi timp, astfel încât ceea ce face Livia este să transmită o frecvenţă către sistemului nervos, care este foarte similar cu frecvenţa organismului, dar e ceva ce corpul nostru nu cunoaşte. Deoarece semnalele de la dispozitiv ajung la creier mai repede decât semnalele asociate cu durerea, creierul nu are timp să înregistreze şi stimulii crampelor menstruale”, explică Nachum.

Jen Gunter, specialist ginecolog, a remarcat faptul că ideea de a folosi TENS pentru durerile menstruale este de fapt una foarte bună: ,,stimularea nervilor de înaltă frecvenţă poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale dureroase”.

Un studiu suplimentar se efectuează acum pe 60 de voluntari, pentru a testa şi amplifica eficacitatea dispozitivului. Nacham a refuzat să dea detalii legate de frecvenţa exactă a dispozitivului, din motive de concurenţă.

Un dispozitiv Livia poate fi achiziţionat la un preţ de 85 de dolari.  

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm şi aceste articole: 

Ai reacţii emoţionale debilitante înainte de menstruaţie? Specialiştii spun că suferi de o boală mintală nediagnosticată până acum

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase