Experiment: Care web browser oferă cea mai bună autonomie a bateriei pentru laptopuri şi tablete cu Windows 10 – FOTO

24 06. 2016, 17:00
Viteza de încărcare a paginilor, suportul pentru extensii şi componente add-on, uşurinţa în utilizare şi organizarea interfeţei – toate acestea sunt trăsături importante pentru un web browser. Creşterea în popularitate a dispozitivelor low-power, cum sunt tabletele şi laptopurile ultraportabile, impun însă şi o gestionare mai atentă a consumului bateriei.
 
Punând accentul pe acest aspect, Microsoft a testat eficienţa a patru web browsere larg răspândite, măsurând în condiţii identice timpul de mobilitate obţinut cu o încărcare a bateriei.
 
Testul desfăşurat cu ajutorul a patru laptopuri identice din seria Microsoft Surface Book a vizat rularea de conţinut video folosind 4 web browsere diferite: Firefox, Chrome, Opera şi Edge.
 
 
Deloc surprinzător, web browserul Edge a demonstrat cel mai mic consum de resurse, bateria laptopului de test cedând după 7 ore şi 22 minute. La polul opus, Google Chrome a permis obţinerea a doar 70% din autonomia celui dintâi, consumul mult mai mare de memorie şi procesor ducând la epuizarea bateriei după numai 4 ore şi 19 minute.
 
Sursa: go4it.ro
 
Vă mai recomandăm şi: „Search-ul” politicos al unei bunicuţe pe Google a devenit viral
  
                                            Cât de periculos este să transmiţi date folosind servicii cloud
  
                                            Facebook şi Netflix ar putea solicita schimbarea parolei pentru o parte din conturile de utilizator