Home » Lumea digitală » Această geantă de voiaj inteligentă este jumătate robot, jumătate Segway – VIDEO

Această geantă de voiaj inteligentă este jumătate robot, jumătate Segway – VIDEO

Publicat: 12.07.2016
Această geantă de voiaj inteligentă este jumătate robot, jumătate Segway – VIDEO
O companie numită Ikap Robotics a inventat o geantă de voiaj inteligentă care îi va ajuta pe proprietari să se descurce mai uşor cu bagajul în aglomeraţia din aeroporturi.

Geanta se numeşte Olive şi la exterior arată ca una normală. Acest model dispune, însă, de câteva caracteristici foarte interesante. În partea de jos, Olive dispune de un fel de hoverboard pe care utilizatorul se poate urca şi merge. În cazul în care ţi se pare penibil să te deplasezi prin aeroport sau pe trotuar cocoţat pe o geantă, o poţi lăsa să se deplaseze singură.

Olive se ghidează ca ajutorul unor senzori şi prin intermediul unei camere stereoscopice. Sistemul este suficient de inteligent încât să poată să recunoască proprietarul şi să îl urmeze peste tot, chiar şi într-o zonă aglomerată. 

Mai mult, Olive poate trimite notificări atunci când proprietarul riscă să piardă zborul şi dispune de un sistem prin care este măsurată greutatea genţii astfel încât să nu fie suprize la îmbarcare. 

Sursa:youtube.com/Olive Robotics
 
Pentru ca toate aceste caracteristici să funcţioneze, Olive include una cumulator de mari dimensiuni. Acesta poate fi folosit ca power bank pentru smartphone-uri, tablete şi laptopuri. 
 
Ca orice gadget inteligent, geanta dispune de aplicaţii dedicate pentru smartphone, iar conectarea se face via Bluetooth. Prin intermediul aplicaţiei utilizatorul poate sau debloca geanta şi vedea atunci când cineva încearcă să acceseze neautorizat conţinutul. 
 
Ikap Robotics nu a anunţat când Olive va fi disponibilă şi nici cât va costa. 
 
Sursa: go4it.ro
 
    
                                             Dispozitivele smartwatch pot intercepta codul PIN, tastat de utilizatori la ATM-urile bancare
 
                                             Mini PC-ul care arată ca un ceas cu alarmă
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase