Gafă mare la prezentarea ”Face ID”, noua tehnologie de autentificare a companiei Apple. Cauza a fost însă una neaşteptată

14 09. 2017, 01:28

Ca în cazul majorităţii sistemelor de securitate biometrice, Apple necesită setarea unei parole alfanumerice sau a unui PIN pentru a putea folosi Face ID (sau Touch ID). La pornirea telefonului, înainte de a te putea autentifica folosind recunoaşterea facială sau prin intermediul amprentei, este necesară introducerea acestei parole. Se pare că echipa care a pregătit telefoanele care urmau să fie folosite pe scenă în cadrul demonstraţiei a uitat să introducă mai întâi parola PIN de pe telefon înainte ca acesta să fie poziţionat pe masă.

Toată situaţia a durat doar câteva secunde, întrucât Craig Federighi, Senior VP al Apple în cadrul diviziei de Software Engineering, a preferat să ia telefonul de rezervă decât să încerce să deblocheze telefonul folosind parola. Totul a decurs foarte bine după pornirea celui de-al doilea telefon, Federighi chiar insistând de mai multe ori pe parcursul demonstraţiei pe funcţia de deblocare Face ID.

Pentru video şi continuarea articolului accesaţi go4it.