Home » Lumea digitală » Cu acest algoritm, părinţii pot prezice cu o acurateţe de 84% dacă smartphone-ul este utilizat de un copil

Cu acest algoritm, părinţii pot prezice cu o acurateţe de 84% dacă smartphone-ul este utilizat de un copil

Cu acest algoritm, părinţii pot prezice cu o acurateţe de 84% dacă smartphone-ul este utilizat de un copil
Publicat: 24.02.2018
Cercetătorii au dezvoltat un algoritm care poate detecta cu o acurateţe de 84% momentul în care copiii folosesc telefonul mobil.

Ecranele lucioase ale telefoanelor mobile sunt extrem de atrăgătoare pentru copii, Conform Futurism, părinţii secolului XXI se confruntă cu o nouă problemă – achiziţiile pe care copiii le-ar putea face utilizând telefonul. Însă un nou algortim dezvoltat de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii Carolina de Sud ar putea ajuta la combaterea acestei probleme. 

Cercetătorii au creat un algortim ce măsoară interacţiunea utilizatorului cu telefonul mobil şi poate detecta dacă acesta este adult sau copil. Dacă programul detectează că este un copil poate bloca imediat apliaţiile pentru achiziţii, platformele de email sau site-urile inadecvate. 

Pentru a realiza algoritmul, specialiştii au dezvoltat o aplicaţie de urmărire a mişcărilor degetelor. Apoi echipa  a adunat date de la un grup de copii cu vârste între 3 şi 11 ani şi de la un grup de adulţi cu vârste între 22 şi 60 de ani în timo ce deblocau ecranul telefonului sau atunci când se jucau un joc numeric. 

Programul de detectare a vârstei a avut o acurateţe de 84%. După peste opt mişcări, acurateţea a crescut la 97%. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase