Home » Lumea digitala » Care sunt costurile fabricării unui telefon Galaxy S9 Plus vs iPhone X

Care sunt costurile fabricării unui telefon Galaxy S9 Plus vs iPhone X

Descopera 03.25.2018
Care sunt costurile fabricării unui telefon Galaxy S9 Plus vs iPhone X
Fără îndoială, Galaxy S9 Plus şi iPhone X sunt telefoane mobile cu preţuri exorbitante în varianta retail. Însă cât costă de fapt fabricarea acestora şi care este marja de profit rămasă fiecărui producător?
Fără a lua în calcul costurile ascunse, care ţin de activitatea de proiectare, Galaxy S9 Plus şi iPhone X sunt la un nivel surprinzător de apropiat în ce priveşte costul de fabricaţie, chiar dacă motivele sunt diferite. Spre exemplu, Apple pune mai mult accent pe designul exterior, iar Samsung a alocat un buget mai generos componentelor electronice esenţiale, cum ar fi ecranul şi camera foto. Dar la final, diferenţa de preţ între cele două este de numai 10 dolari.
 
În ce priveşte modelul Galaxy S9 Plus, Samsung plăteşte pentru fabricarea sa aproximativ 379 dolari, suma reflectând costul manoperei de asamblare şi al componentelor folosite. Raportat la un preţ retail de 839.99 dolari, marja de câştig estimată la 460.99 dolari poate părea foarte mare, însă nu trebuie să uităm că din această sumă sunt acoperite numeroase alte costuri legate de transport, promovarea în campanii publicitare şi cercetare.
 
Citeşte continuarea pe Go4it