Prima pagină Lumea digitala

Reacţia Kremlinului după eliminarea unor pagini Facebook ale mass-mediei ruse

Redactia Descopera.ro | 04.06.2018 | ● Vizualizări: 336

Kremlinul a denunţat eliminarea unor conturi şi pagini de Facebook administrate de instituţii media din Rusia, afirmând că această acţiune reprezintă o manifestare a cenzurii împotriva mass-mediei ruse, informează agenţia de ştiri Tass.

"Da, este (o manifestare a cenzurii împotriva mass-mediei ruse)", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, informează Mediafax.
 
Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al Facebook, a anunţat pe data de 3 aprilie că au fost eliminate peste 270 de pagini şi conturi administrate de organizaţia rusă Internet Research Agency (IRA), despre care se crede că a încercat să manipuleze opinia publică din Rusia, Europa şi SUA, inclusiv în perioada scrutinului prezidenţial american din 2016.
 
Agenţia Federală de ştiri (FAN) din Rusia a transmis recent că paginile şi conturile sale pe Facebook şi Instagram au fost blocate fără explicaţie.
 
Organizaţia IRA a "acţionat în repetate rânduri în mod înşelător şi a încercat să manipuleze oameni" din Statele Unite, Europa şi Rusia, a declarat Zuckerberg, adăugând că organizaţia a creat sute de conturi false pentru a influenţa cele mai recente alegeri prezidenţiale din SUA.