Prima pagină Lumea digitala

Smartphone-urile Nokia cu Android vor primi recunoaştere facială

Redactia Descopera.ro | 06.28.2018 | ● Vizualizări: 289

Telefoanele cu Android aveau de mult posibilitatea de deblocare cu ajutorul feţei utilizatorului, însă abia după ce iPhone X a venit cu sistemul Face ID, majoritatea producătorilor au început să dea atenţie acestei funcţii software.

 În ciuda faptului că funcţia din Android care foloseşte exclusiv camera foto nu este la fel de sigură precum o parolă, o amprentă sau sistemul Face ID, se pare că există destulă cerere din partea utilizatorilor încât modelele care nu au aşa ceva să primească actualizări. De data aceasta Nokia anunţă implementarea funcţiei pe patru dintre modelele sale din gama superioiară.
 
HMD Global a anunţat prin intermediul contului de Twitter Nokia Mobile că modelele 8 Sirocco, 7 Plus, 6.1 şi 8 vor primi în viitorul apropiat un update software care va adăuga opţiunea de deblocare prin intermediul recunoaşterii faciale. Fiind vorba despre o soluţie care foloseşte hardware-ul deja existent pe telefoane, acest sistem va putea fi cu siguranţă „păcălit” cu o simplă fotografie trasă la imprimantă sau cu un clip video, însă această funcţie ar fi utilă în special şoferilor care folosesc telefonul pentru navigaţie sau redare de muzică la volan.
 
Continuarea pe Go4it.