Home » Lumea digitală » Testat pentru durabilitate: Ce problemă de proiectare ar putea avea vârful de gamă HTC U12+

Testat pentru durabilitate: Ce problemă de proiectare ar putea avea vârful de gamă HTC U12+

Testat pentru durabilitate: Ce problemă de proiectare ar putea avea vârful de gamă HTC U12+
Publicat: 04.07.2018
Urmând criticilor primite pentru construcţia mediocră a predecesorului HTC U11, compania taiwaneză a depus eforturi considerabile pentru a face din HTC U12+ un produs cât mai durabil, corectând în bună măsură neajunsurile modelului anterior. Însă noul design de carcasă pare să fi introdus o problemă nouă, rămasă nedepistată la testele interne de fiabilitate făcute de inginerii HTC.
Protejat cu un scut Gorilla Glass 5 fixat de corpul metalic al telefonului folosind un material semi-rigid, ecranul lui HTC U12+ nu se zgârie la contactul cu obiecte ascuţite şi nici nu se va sparge prea uşor, dacă ne aşezăm pe telefonul uitat în buzunarul de la spatele pantalonilor. Chiar dacă prin îndoire poate căpăta deformări permanente la aplicarea unei forţe suficient de mari, carcasa realizată pe şasiu metalic nu se rupe cu uşurinţă şi poate fi adusă la forma iniţială aplicând o forţă similară din direcţia opusă.
 
Nu este clar dacă inginerii HTC au lăsat intenţionat această vulnerabilitate, însă adezivul folosit la fixarea capacului din sticlă aplicat pe spatele telefonului tine să cedeze dacă şasiul carcasei este îndoit suficient de mult. Este posibil ca separarea adezivului să prevină fisurarea panoului din sticlă, evitând astfel o reparaţie costisitoare.
 
Citeşte continuarea pe Go4it.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase