Home » Lumea digitală » Xiaomi lansează prima sa tastatură de gaming. Ce noutăţi aduce

Xiaomi lansează prima sa tastatură de gaming. Ce noutăţi aduce

Xiaomi lansează prima sa tastatură de gaming. Ce noutăţi aduce
Publicat: 14.08.2018
Xiaomi nu se află la prima încercare de afirmare în piaţa accesoriilor pentru gaming, compania lansând de-a lungul anilor şi alte produse care nu au neapărat de-a face cu piaţa de telefoane inteligente: purificatoare de aer, scootere electrice, periuţe electrice, etc.

Parte dintr-o iniţiativă mai amplă pentru extindere şi în alte segmente de piaţă, Xiaomi a dezvăluit primul său model de tastatură mecanică adresată pasionaţilor de jocuri PC.  Xiaomi Gaming Keyboard foloseşte un setup cu 104 taste bazate pe switch-uri  TTC Red (cursă de apăsare 3mm).La interior, tastatura ascunde un microcontroller Sonix, cu procesor Cortex-M0 pe 32 biţi. Acesta permite o rată de eşantionare la 1000 Hz prin conexiunea USB şi suprapunerea a până la 33 apăsări de taste simultan. Altfel spus, şansele ca anumite comenzi să nu fie preluate corect în jocurile FPS sau RTS foarte intensive sunt practic zero.

Totuşi, Xiaomi Gaming Keyboard are şi limitări care ar putea descuraja gamerii avansaţi, cum ar fi lipsa tastelor programabile şi suportul pentru comenzi macro.

Xiaomi Gaming Keyboard este livrată într-o carcasă din aluminiu proiectată pentru durabilitate. Tastele sunt confecţionate dintr-o formă de plastic numit PBT (polybutylene terephthalate), mai durabil decât policarbonatul obişnuit. În ce priveşte ergonomia, tastatura permite ajustarea înclinaţiei folosind picioruşele retractabile existente la partea din spate, dar nu include palm-rest.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase