Home » Lumea digitală » Microsoft va permite îndepărtarea mai multor aplicaţii preinstalate ale Windows 10

Microsoft va permite îndepărtarea mai multor aplicaţii preinstalate ale Windows 10

Microsoft va permite îndepărtarea mai multor aplicaţii preinstalate ale Windows 10
Publicat: 20.10.2018
În prezent, doar câteva dintre aplicaţiile incluse cu sistemul de operare Windows 10 pot fi dezinstalate de utilizatori. Lucrurile par să se schimbe în ultima versiune Windows 10 Preview (build 18262).

One Note, Spype şi Wheather sunt poate cele mai cunoscute, dar Microsoft insistă pentru păstrarea altor aplicaţii pe care vasta majoritate a utilizatorilor nu le apreciază, sau le ignoră pur şi simplu, cum ar fi clientul Mail, aplicaţia Calendar, Movies & TV şi Groove Music, scrie go4it.

Lucrurile par să se schimbe în ultima versiune Windows 10 Preview (build 18262), opţiunea pentru dezinstalare apărând în dreptul mai multor aplicaţii Windows potenţial nedorite, printre care şi cele menţionate mai sus.

Ideea este de a reduce confuzia pentru angajaţii companiilor care folosesc propriile soluţii email, calendar, etc. Trebuie spus că înlăturarea aplicaţiilor neutilizate sau redundante nu rezolvă problema spaţiului de stocare ocupat de instalările Windows 10, mereu în creştere pe măsură ce trece timpul. Sursa acestor neplăceri sunt actualizările Windows săptămânale, care lasă în urmă numeroase fişiere backup, păstrate pentru eventualitatea în care probleme apărute ulterior impun dezinstalarea unui sau mai multe patch-uri.

Pe lista schimbărilor în bine intră şi aplicaţia Task Manager, care primeşte o coloană opţională cu informaţii despre modul în care funcţia de scalare a interfeţei este gestionată de aplicaţiile active. Informaţia este utilă în cazul PC-urilor care folosesc ecrane cu rezoluţii de afişare şi setări DPI diferite, ajutând identificarea aplicaţiilor a căror interfaţă ar putea să nu fie afişată corect.

Microsoft plănuieşte şi introducerea unei noi versiuni a funcţiei Windows Troubleshooter, capabilă să datele pentru diagnosticare generate de aplicaţii şi să ofere soluţii cum ar fi ajustări automate ale setărilor Windows, sau instrucţiuni pas-cu-pas pentru remedierea problemei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase