Facebook recunoaşte! A angajat o firmă să-l atace pe George Soros

23 11. 2018, 01:03

Elliot Schrage, şeful departamentului de comunicaţii şi politică al Facebook, şi-a asumat responsabilitatea pentru angajarea companiei Definers Public Affairs într-un memoriu întocmit de TechCrunch şi ulterior publicat pe un blog blog în ajunul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei din SUA, potrivit Mediafax.

„Le-am cerut să caute informaţii referitoare la George Soros ? Da.”, se arată în memoriu.

Schrage a explicat că lucrarea cu privire la Soros a avut două direcţii. După ce Soros a caracterizat Facebook şi Google drept „o ameninţare la adresa societăţii „, într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, în ianuarie 2018, Facebook i-a cerut lui Definers să efectueze cercetări pentru că „dorea să determine dacă acesta a avut o motivaţie financiară”.

Mai târziu, când o nouă organizaţie numită Libertatea de pe Facebook a apărut ca un critic al practicilor de confidenţialitate ale companiei, Defers „a aflat că George Soros finanţează mai mulţi membri ai coaliţiei” şi „a pregătit documentele pe care le-a distribuit presei pentru a arăta că aceasta nu a fost doar o mişcare spontană la nivel local „, a scris Schrage.

Atât Mark Zuckerberg, cât şi Sheryl Sandberg au negat că ar fi avut cunoştinţă de angajarea firmei în comentariile adresate presei.