Un român a calculat durata de viaţă a unui iPhone

30 01. 2019, 08:32

Appple asigură unui anumit tip de iPhone update-uri la cele mai noi versiuni ale sistemului de operare iOS doar circa 5 ani. De exemplu, ţi-ai cumpărat un iPhone 8+ în 2018, poţi fi sigur că sistemul acestuia de operare va fi updatat constant până în 2023! Astfel cei mai mulţi consideră cinci ani durata de viaţă a unui iPhone.

Horace Dediu, un român, de la compania Asymco, a realizat o analiză prin care a reuşit să determine mai exact durata de viaţă a unui telefon iPhone, indiferent că e un SE, un iPhone 8+ sau un iPhone XS.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a dezvăluit într-una din declaraţiile sale mai vechi că există 1,3 miliarde de device-uri Apple încă în stare perfectă de funcţionare. Numărul fiind „cea mai importantă măsură a sănătăţii business-ului Apple”, scrie Horace Dediu în analiza sa.

Numărul device-urilor Apple încă funcţionale, a fost dezvăluit doar a doua oară în istorie. Prima oară o făcuse tot Cook, în ianuarie 2016. Atunci era vorba doar de 1 miliard de device-uri. Dediu nu a făcut decât să scadă din totalul de device-uri vândute de Apple din 2007 încoace, anul lansării iPhone, numărul de device-uri încă în funcţiune. Aşadar, 2,05 miliarde de telefoane iPhone au fost vândute până anul trecut, când Dediu a realizat statistica. Dintre acestea, 1,3 miliarde încă funcţionau.

Românul a stabilit, astfel, că 750 de milioane de iPhone-uri au încetat să funcţioneze.

Continuarea pe Go4it.