Home » Lumea digitală » Criptomonede în valoare de 190 de milioane de dolari, dispărute după ce patronul unui site de tranzacţii a murit

Criptomonede în valoare de 190 de milioane de dolari, dispărute după ce patronul unui site de tranzacţii a murit

Criptomonede în valoare de 190 de milioane de dolari, dispărute după ce patronul unui site de tranzacţii a murit
Publicat: 05.02.2019
Un site care se ocupa cu schimbul de criptomonede numite QuadrigaCX a blocat fondurile utilizatorilor lor în valoare de peste 190 de milioane de dolari. Acum, fondurile nu pot fi accesate, întrucât acestea erau ţinute într-un „portofel rece”, adică pe o unitate de stocare care nu era conectată la internet. Din păcate, fondatorul companiei, Gerald Cotten, decedat de curând, fiind singurul care ştia parola pentru a accesa unitatea.

QuadrigaCX a fost închis, compania apelând la autorităţi pentru protecţie împotriva creditorilor, din cauza unor probleme cu lichidităţile, scrie go4it.

Versiunea oficială spune că toate criptomonedele care erau tranzacţionate în site erau stocate offline pentru protecţie împotriva hackerilor, iar singurul care putea accesa sistemul era Gerald Cotten, care nu a spus parola nimănui şi nu pare să fie salvată undeva în cazul în care păţeşte ceva.

Soţia lui Cotten a declarat în instanţă că nu este în posesia parolei şi că nu poate accesa portofelul virtual, banii respectivi fiind pur şi simplu blocaţi acolo, fără nicio cale de a putea fi recuperaţi, cel puţin deocamdată. Dar cel mai probabil, utilizatorii QuadrigaCX nu îşi vor mai vedea niciodată criptomonedele, chiar dacă cei mai mulţi au raportat activitate de pe diverse portofele virtuale ale companiei în ultima perioadă.
 
Întreaga idee din spatele tranzacţiilor cu criptomonede este anonimitatea, iar activitatea poate fi văzută, dar nu şi accesată. Este imposibil de ştiut dacă aceste tranzacţii folosesc criptomonedele din portofelul inaccesibil, sau dacă este vorba despre alte tranzacţii, folosite pentru a plăti creditorii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase