Home » Lumea digitală » Cum poate fi indus în eroare senzorul de amprentă al Galaxy S10 de o imprimantă 3D

Cum poate fi indus în eroare senzorul de amprentă al Galaxy S10 de o imprimantă 3D

Publicat: 10.04.2019
Cum poate fi indus în eroare senzorul de amprentă al Galaxy S10 de o imprimantă 3D
Samsung spune că tehnologia de citire a amprentei prin ultrasunete este mai sigură decât cea optică, folosită de Huawei, OnePlus, Vivo şi alţii, însă tocmai a fost demonstrat că şi ea poate fi „păcălită” cu ajutorul unei amprente realizate cu o imprimantă 3D.

Dacă funcţionalitatea de deblocare facială era nesigură pe Galaxy S10 – deoarece foloseşte recunoaştere facială prin camera frontală, o metodă rudimentară, care poate fi păcălită folosind fotografii sau clipuri video cu utilizatorul – amprenta ar fi trebui să fie aproape imposibil de păcălit, întrucât senzorul utrasonic calculează timpul în care vibraţiile ajung la degetul utilizatorului pentru a recunoaşte amprenta în 3D, neputându-se folosi o amprentă imprimată, scrie go4it. 

Se pare însă că nici măcar tehnologia avansată cu ultrasunete nu poate fi 100% sigură. Un utilizator de pe Imgur, Darkshark, a demonstrat într-un clip video cum Samsung Galaxy S10 deblochează telefonul atunci când o amprentă din plastic este folosită. Acesta a pus mâna pe un pahar de vin, după care a realizat o fotografie a amprentei de pe acesta. Folosind Photoshop, acesta a creat o „hartă 3D”, pe care a mutat-o în 3DS Max pentru a realiza un model 3D al amprentei. Apoi, acesta a trimis modelul către o imprimantă 3D. După 2 încercări eşuate de imprimare, acesta a reuşit să deblocheze telefonul cu cea de-a treia.

Plasticul imprimat este poziţionat şi apăsat peste senzorul de amprentă. Desigur, acesta este un caz extrem, în care cineva chiar s-a străduit foarte mult să demonstreze că senzorul de amprentă ultrasonic nu e infailibil, astfel că majoritatea utilizatorilor nu se vor confrunta cu astfel de probleme. Totuşi, pentru cei care ocupă poziţii importante în anumite companii sau chiar în instituţii ale statului, probabil că securizarea telefonului cu amprenta nu este tocmai recomandată.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase