Home » Lumea digitală » Boeing confirmă pericolul folosirii telefoanelor mobile la bordul unora dintre avioane

Boeing confirmă pericolul folosirii telefoanelor mobile la bordul unora dintre avioane

Boeing confirmă pericolul folosirii telefoanelor mobile la bordul unora dintre avioane
Publicat: 28.07.2019
În ultima vreme, tot mai mulţi utilizatori de mobil au renunţat la obiceiul comutării telefoanelor în modul Avion pe durata călătoriilor, practica fiind tolerată şi de companiile aeriene.

Un studiu efectuat de autoritatea americană FAA în anul 2014 a arătat că unele ecrane din cabina de zbor a avioanelor Boeing 737 şi 777 sunt vulnerabile la interferenţe cauzate de echipamente Wi-Fi, semnalul telefoanelor mobile şi chiar radare meteorologice. Între timp, multe dintre echipamentele vulnerabile au fost înlocuite, însă în unele regiuni ale lumii avioanele din seriile mai sus amintite încă folosesc dispozitivele învechite.

Boeing a dezvăluit pentru publicaţia Bloomberg că „potenţial sute de avioane din lumea întreagă zboară cu sisteme nesigure”. În schimb, fabricantul echipamentelor cu probleme, Honeywell International, afirmă că vulnerabilitatea ar putea fi prezentă în cel mult 70 de avioane vechi, care nu ar mai fi în exploatare.

Interferenţele produse de telefoane mobile, tablete, dispozitive smartwatch şi chiar unele căşti wireless ar putea cauza pierderi de date esenţiale pe avioanele vulnerabile, cum ar fi parametrii de navigaţie şi viteza aerului. De partea cealaltă, liniile aeriene şi producătorul Honeywell susţin că ecranele pentru cockpit defectuoase nu prezintă nici un pericol. Afirmaţiile sunt însă contrazise de numeroasele rapoarte venite din partea piloţilor, reclamând situaţii în care ecranele pe care sunt afişaţi parametrii de zbor au încetat să mai funcţioneze.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase