Home » Lumea digitală » Twitter a folosit în scop publicitar date personale furnizate de utilizatori pentru autentificare

Twitter a folosit în scop publicitar date personale furnizate de utilizatori pentru autentificare

Twitter a folosit în scop publicitar date personale furnizate de utilizatori pentru autentificare
Publicat: 10.10.2019
Reprezentanţii Twitter şi-au cerut scuze public pentru că au folosit "în mod necugetat" numere de telefon şi adrese de e-mail furnizate de utilizatori în procesul de autentificare în scopuri publicitare, potrivit dpa.com, citat de agenţia de presă Mediafax.

Informaţiile personale ale unor utilizatori ai platformei de micro-blogging Twitter, numere de telefon şi adrese de e-mail folosite la autentificare, au fost utilizate pentru a face publicitate ţintită.

„Când aţi furnizat o adresă de e-mail sau un număr de telefon din motive de securitate, aceste informaţii ar fi putut fi folosite în mod necugetat în scopuri publicitare”, se arată într-un mesaj publicat pe platformă de reprezentanţii Twitter.

„A fost o greşeală şi ne cerem scuze”, se arată în acelaşi mesaj.

Informaţiile nu au fost comunicate unor parteneri din afara companiei şi nu se ştie câte persoane au fost afectate, potrivit reprezentanţilor Twitter, cu sediul în San Francisco.

Problema ar fi fost rezolvată la mijlocul lunii septembrie.

„Ne pare rău de ce s-a întâmplat şi luăm măsuri să nu se mai repete”, potrivit aceleiaşi surse.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase