Home » Lumea digitală » Twitter şi Facebook acuză China de utilizare de conturi false pentru a submina protestele din Hong Kong

Twitter şi Facebook acuză China de utilizare de conturi false pentru a submina protestele din Hong Kong

Twitter şi Facebook acuză China de utilizare de conturi false pentru a submina protestele din Hong Kong
Publicat: 21.08.2019
Reţelele de socializare online Twitter şi Facebook au anunţat luni că au destructurat o campanie de influenţare, ce beneficia de sprijin guvernamental din China şi care avea drept scop să submineze protestele pro-democraţie de la Hong Kong, informează agenţia de ştiri Reuters, citată de Mediafax.

Twitter Inc a anunţat că a suspendat 936 de conturi şi a precizat că, aparent, activitatea acestora era coordonată de China. Compania a adăugat că aceste conturi erau doar porţiunea mai activă a campaniei, iar o reţea mai mare, de aproximativ 200.000 de conturi, a fost suspendată înainte să devină activă în mod substanţial.

Conturile aveau drept scop să submineze legitimitatea şi poziţiile mişcării de protest de la Hong Kong, a transmis Twitter.

Facebook a transmis că a eliminat conturi şi pagini de pe o reţea mică în urma informaţiilor primite de la Twitter. Ancheta în acest caz a descoperit legături cu indivizi asociaţi cu autorităţile chineze.

Ambasada chineză în SUA şi Departamentul de Stat de la Washington nu au răspuns la cererile de a comenta cazul.

Companiile de socializare online sunt supuse presiunilor să combată campaniile ilicite de influenţare politică, după ce anchetatorii americani au ajuns la concluzia că Rusia a intervenit în scrutinul prezidenţial din SUA, desfăşurat în anul 2016.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase