Home » Lumea digitală » Xiaomi vrea să lanseze mai mult de 10 telefoane 5G în 2020

Xiaomi vrea să lanseze mai mult de 10 telefoane 5G în 2020

Xiaomi vrea să lanseze mai mult de 10 telefoane 5G în 2020
Publicat: 22.10.2019
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp intenţionează să lanseze mai mult de 10 telefoane 5G în 2020, a declarat duminică, CEO-ul Lei Jun, vorbind în cadrul Conferinţei Mondiale a Internetului care a avut loc în oraşul Wuzhen din estul Chinei, transmite Reuters, citat de agenţia de presă Mediafax.

Comentariile lui Lei vin în timp ce compania se confruntă cu o concurenţă intensă pe piaţa internă generată de rivala Huawei Technologies.

Luna trecută, Xiaomi a lansat modelul Mi 9 Pro, primul telefon cu capacitate 5G al companiei de pe piaţa internă.

Potrivit Lei, cererea pentru telefon a depăşit aşteptările companiei şi a cauzat probleme lanţului de aprovizionare. Vânzările dispozitivului au determinat compania să planifice lansarea de modele 5G pentru nivelurile de preţ ridicat, mediu şi scăzut pentru anul viitor.

„Oamenii din industrie se tem că modelele 4G de anul viitor nu se vor vinde. Sperăm, prin urmare, ca operatorii să poată accelera extinderea staţiilor de bază 5G”, a spus Lei.

Preţul acţiunilor Xiaomi a scăzut constant anul trecut, pe măsură ce piaţa de smartphone-uri din China devine mai competitivă.

În al doilea trimestru al anului 2019, Xiaomi a ocupat 11,8% din piaţa de smartphone-uri din China, în scădere de la nivelul de anul trecut de 13,9% , potrivit companiei de cercetare Canalys.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase