Home » Lumea digitală » În China cumpărarea unui SIM este condiţionată de scanarea facială

În China cumpărarea unui SIM este condiţionată de scanarea facială

În China cumpărarea unui SIM este condiţionată de scanarea facială
Publicat: 08.12.2019
România pregăteşte de la 1 ianuarie 2020 introducerea obligativităţii furnizării datelor de identificare ale utilizatorului la achiziţionarea de cartele.

Potrivit unei noi legi intrată în vigoare de la 1 decembrie în China, achiziţionarea unui SIM pentru telefon este posibilă doar prin furnizarea datelor de identificare împreună cu scanare facială. La suprafaţă, această etapă pare să folosească pentru a verifica identitatea cumpărătorului, însă nu este singurul scop.

Noua lege ajută guvernul să dezvolte baza de date existentă pentru recunoaştere facială, complementând informaţiile obţinute deja la achiziţionarea de servicii financiare, a căror acordare este condiţionată deja de parcurgerea acestei etape din motive de securitate.

În cazul achiziţionării de cartele SIM, amprentarea facială este însă mult mai greu de justificat, având în vedere identitatea solicitantului este oricum confirmată folosind datele din buletin, apărând temeri, probabil justificate, cum că guvernul chinez va folosi aceste date pentru reţeaua sa de supraveghere, întărind controlul asupra populaţiei.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase