Home » Lumea digitală » Reguli stranii pentru smartphone-urile de pe piaţa rusească

Reguli stranii pentru smartphone-urile de pe piaţa rusească

Reguli stranii pentru smartphone-urile de pe piaţa rusească
Publicat: 04.02.2020
Smartphone-urile vândute în Rusia vor trebui să includă aplicaţii care „protejează valorile şi tradiţiile spirituale naţionale”

În urmă cu doar câteva luni, Rusia adopta o lege care obligă toţi producătorii de electronice să ofere pre-instalat şi software „domestic”, care să ofere utilizatorilor alternative locale la aplicaţiile şi serviciile produse de companii din vest. Această iniţiativă a fost prezentată iniţial drept o strategie pentru a oferi o şansă pe piaţă companiilor din Rusia, însă noile reguli care au fost propuse de Serviciul Anti-Monopol sugerează că este vorba despre „prioritatea tradiţiilor spirituale şi valorilor morale ruseşti”.

Primele reglementări propuse pentru legea care obligă pre-instalarea de software rusesc pe dispozitive vorbeşte despre integrarea de software local care va ajuta la protejarea valorilor şi tradiţiilor din Rusia. Ce înseamnă acest lucru nu este tocmai clar şi nici explicat. Alte reguli spun că respectivele aplicaţii şi servicii trebuie să fie populare şi bine securizate, însă nu este clar care sunt criteriile după care vor fi judecate acestea.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase