Home » Lumea digitală » Ecranul lui Galaxy Z Flip este aproape la fel de fragil precum cel de pe Galaxy Fold

Ecranul lui Galaxy Z Flip este aproape la fel de fragil precum cel de pe Galaxy Fold

Ecranul lui Galaxy Z Flip este aproape la fel de fragil precum cel de pe Galaxy Fold
Publicat: 23.02.2020
Protecţia de „sticlă” de pe Samsung Galaxy Z Flip nu este mai puternică decât plasticul.

Săptămâna trecută, Samsung a prezentat Galaxy Z Flip, cel de-al doilea telefon al său echipat cu un ecran pliabil, spunând că acesta este protejat de o peliculă „Ultra Thin Glass”, un nou tip de material care ar trebui să protejeze mai bine ecranul decât în cazul Galaxy Fold. Se pare însă că acest material nu este cu mult mai rezistent, acesta fiind în continuare la bază un material din plastic.

Se pare că noul Ultra Thin Glass nu este tocmai sticlă care poate fi pliată, ci mai degrabă un polimer de sticlă, un derivat mult mai flexibil, care are tot proprietăţile plasticului. Din acest motiv, ecranul lui Galaxy Z Flip este aproape la fel de fragil precum cel de pe Galaxy Fold. Orice atingere cu un corp mai dur, cu unghia sau chiar a cheilor din buzunar ar putea să afecteze permanent protecţia ecranului OLED flexibil.

Se pare că singura diferenţă clară faţă de Galaxy Fold ar fi senzaţia la atingere, ecranul Galaxy Z Flip fiind mult mai similar în utilizare cu un panou de sticlă pe care îl găsim pe orice smartphone tradiţional. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase