Home » Lumea digitală » Samsung, principalul beneficiar de pe urma coronavirus în faţa rivalilor

Samsung, principalul beneficiar de pe urma coronavirus în faţa rivalilor

Samsung, principalul beneficiar de pe urma coronavirus în faţa rivalilor
Publicat: 20.02.2020
Samsung Electronics va avea de câştigat de pe urma problemelor pe care epidemia cu noul coronavirus le cauzează rivalilor săi Apple şi Huawei, scrie Reuters.

Jumătate din telefoanele inteligente ale Samsung sunt fabricate în prezent în Vietnam, unde coronavirusul, care a creat probleme operaţiunilor din China ale Apple şi Huawei, a avut un impact limitat.

Apple a anunţat, luni, că nu va atinge proiecţia financiară pe trimestrul care se încheie în martie din cauza epidemiei cu noul coronavirus. De asemenea, producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp a anunţat o scădere a vânzărilor din acelaşi motiv.

Huawei, un alt rival major al Samsung, nu a anunţat nicio problemă de producţie, însă analiştii se aşteaptă ca acesta să fie lovit greu de epidemie, având în vedere dependenţa sa de piesele produse în China.

Samsung, însă, a cedat în ultimii ani mare parte din piaţa chineză rivalilor săi, ceea ce înseamnă că nu va avea de suferit de pe urma închiderii magazinelor şi a scăderea cererii care a afectat Apple.

„Samsung este mai bine poziţionat în ceea ce priveşte impactul pe care coronavirusul îl are asupra producţiei şi a vânzării, decât principalii săi rivali, Huawei şi Apple”, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată producătorului sud-corean.

„Coronavirusul a expus riscurile din China. Suntem norocoşi că am reuşit să le evităm”, a continuat sursa, potrivit Mediafax.

„Facem tot posibilul pentru a minimiza orice impact asupra operaţiunilor noastre”, este răspunsul oficial transmis de Samsung pentru Reuters.

TrendForce a redus recent prognozele de producţie de smartphone-uri pentru primul trimestriu cu 15% pentru Huawei, 10% pentru Apple şi 3% în cazul Samsung Electronics.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase