Home » Lumea digitală » Huawei continuă asaltul la liderul Samsung şi în 2020, cu telefoane tot mai performante

Huawei continuă asaltul la liderul Samsung şi în 2020, cu telefoane tot mai performante

Huawei continuă asaltul la liderul Samsung şi în 2020, cu telefoane tot mai performante
Publicat: 19.03.2020
Chiar dacă Mobile World Congress 2020 s-a anulat de teama pandemiei de coronavirus Covid-2019, marii fabricanţi de telefoane mobile continuă să lanseze noi şi noi modele de super telefoane. O vor face într-un mod neobişnuit deocamdată, fără public, fără aplauze, fără adunări mari de oameni, dar cu transmisii live de la evenimente.

Huawei, al doilea cel mai mare producător de telefoane mobile în 2019, cu 18,6% cotă de piaţă, continuă în intenţiile de a detrona liderul Samsung, care are doar 3 procente în plus faţă de compania chineză.

Huawei P20 – oferte (LINK)

Huawei a reuşit să minimizeze impactul războiului declarat de Administraţia lui Donald Trump cu privire la 5G. Preşedintele SUA consideră compania chineză un pericol pentru securitatea naţională pentru presupusa sa colaborare cu guvernul chinez pentru a dezvălui secrete ale noii reţele de telefonie mobilă.

În ciuda obstacolelor, fabricantul chinez vrea să continue să lupte cu Samsung şi Apple, ceilalţi doi producători de pe podium. Richard Yu, CEO-ul companiei, a confirmat că flagship-ul Huawei, Huawei P40, va fi lansat la finalul lunii martie, într-un eveniment care va avea loc la Paris. Rămâne de văzut dacă evenimentul va fi cu public sau nu, dat fiind că cele mai multe guverne din Europa au interzis adunările de oameni până la 23 martie, tot din cauza virusului Covid-19.

Dincolo de noul P40, Huawei va lansa totodată un nou telefon pliabil, care să concureze cu Galaxy Z Flip de la Samsung. La începutul lunii martie, Huawei Mate Xs a fost lansat via streaming, o versiune îmbunătăţită a primului model pliabil al chinezilor, Mate X, cu o conexiune 5G şi fără serviciile Google. Preţul lui Huawei Mate Xs va fi de 2.499 de euro. Terminalul are un ecran frontal de 6,6 inchi şi un al doilea ecran de 6,38 inchi. La deschidere, cele două ecrane se unesc într-unul singur care ajunge la 8 inchi.

Huawei P20 (LINK)

Odată cu noile lansări de telefoane din 2020, între care P40 şi Mate Xs sunt doar vârfurile de lance, vom putea beneficia de ieftinirea vechilor modele de telefoana Huawei. Astfel, telefoane performante ca Huawei P20, P20 Pro, Mate 20 Pro, P30, precum şi toate versiunile lite ale acestora vor avea preţuri reduse, iar cei care sunt în căutarea unor telefoane performante, dar nu vor să plătească sume exorbitante, vor avea de unde să aleagă.

Huawei P20, de exemplu, care în momentul lansării costa peste 600 de euro, a ajuns la eMAG, acum, la 1399 de lei în versiunea Dual SIM, 64GB, 4G, 64 GB, iar un Huawei P20 Pro, cu camera triplă, de 40MP+20MP+8MP, costă circa 2.499 de lei. Huawei P20 Pro costa peste 800 de euro la lansare.

De altfel, seria P20 a fost cea care a consolidat-o pe Huawei drept un adversar redutabil pentru Apple şi Samsung. De la lansarea telefonului Huawei P20 Pro, producătorul chinez a devenit cu adevărat unul din liderii mondiali pe piaţa de smartphone-uri şi unul de luat în seamă. Calitatea seriei P20 (nu că seriile anterioare duceau lipsă de calitate) a făcut din Huawei un rival demn pentru giganţii Samsung şi Apple.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase