Home » Lumea digitală » Universitatea Stanford lansează o toaletă inteligentă

Universitatea Stanford lansează o toaletă inteligentă

Universitatea Stanford lansează o toaletă inteligentă
Publicat: 21.04.2020
Aceasta poate să monitorizeze sănătatea utilizatorilor şi chiar să înregistreze diferite profiluri digitale pentru fiecare în parte.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au implementat foarte multă tehnologie într-un capac de WC pentru a dezvolta o adevărată toaletă inteligentă. Aceasta poate să monitorizeze sănătatea utilizatorilor şi chiar să înregistreze diferite profiluri digitale pentru fiecare în parte. Partea cea mai bună este că nu ai nevoie să te autentifici de fiecare dată când foloseşti toaleta, întrucât aceasta are destui senzori şi camere cu infraroşu pentru a putea recunoaşte fiecare persoană în parte după modul în care arată fundul.

Toaleta inteligentă cu recunoaştere dorsală poate îndeplini foarte multe activităţi automate. De exemplu, aceasta poate analiza urina şi scaunul folosind camere foto şi cu infraroşu, poate să diferenţieze între lichide şi solide, aşa că poate să ofere automat o mostră de testare pentru urină, de exemplu, pentru analize, iar imaginile pot ajunge direct pe un server în cloud, unde un medic poate apoi să le acceseze şi să le analizeze.

Chiar dacă există „recunoaştere dorsală”, toaleta include şi un senzor de amprentă inclusă în butonul de la rezervorul de apă, pentru a asigura că analizele sunt ataşate de utilizatorul corect. Desigur, nu toate activităţile de la baie necesită statul pe colacul inteligent, deci o metodă în plus de autentificare nu strică. Este o metodă similară cu cea de pe telefoanele mobile moderne, care oferă atât recunoaştere facială, cât şi deblocare cu amprenta.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase