Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce nu ar trebui să arunci niciodată aţă dentară în toaletă?

De ce nu ar trebui să arunci niciodată aţă dentară în toaletă?

De ce nu ar trebui să arunci niciodată aţă dentară în toaletă?
Publicat: 15.10.2017
Deşi aţa dentară este benefică pentru sănătatea dinţilor noştri, aruncarea ei în toaletă poate duce la înfundarea ţevilor de scurgere.

Toaletele sunt o invenţie importantă pentru igiena umană. Însă multe persoane consideră că acestea pot fi utilizate şi sub forma coşurilor de gunoi. MentalFloss notează că multe persoane ajung să arunce în toaletă şerveţele umede, absorbante şi alte obiecte care pot provoca blocarea ţevilor şi pompelor din uzinele de tratare a apei. 

Muncitorii din cadrul uzinelor de epurare a apei au declarat că au descoperit de la mingi până la bani şi lenjerie intimă, fapt ce dovedeşte că oamenii nu aruncă doar obiecte sanitare. Printre toate aceste deşeuri, aţa dentară pare a crea cele mai puţine daune. Dar doarece nu este biodegradabilă, nu se dizolvă în interiorul bazinelor. Aţa se poate combina cu smocurile de păr, hârtia igienică şi produsele de curăţenie, astfel formându-se bile mari de deşeuri care duc la înfundarea ţevilor. De asemenea, acestea se pot combina cu ramuri de copac şi pot duce la deterioarea motoarelor din cadrul sistemelor septice. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase