Pandemia creşte cererea pentru roboţi autonomi

16 04. 2020, 18:00

Oficialii Starship Technologies, compania fondată de către creatori Skype, sunt de părere că pandemia prin care trecem şi care a dus la izolarea la domiciliu a milioane de persoane reprezintă o oportunitate de creştere pentru roboţii autonomi, notează Futurism.

„Cererea de livrare fără contact uman a crescut exponenţial în ultimele săptămâni”, explică Ryan Tuohy, responsabilul pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul acestei corporaţii.

În prezent, mare parte dintre restaurante şi magazine folosesc oameni pentru a livra comenzile primite, ceea ce reprezintă un pericol semnificativ pentru livratori şi, în cele din urmă, pentru clienţi. Starship Technologies propune o serie de roboţi cu şase roţi care nu sunt sunt în pericol din cauza coronavirusului şi care pot fi dezinfectaţi între livrări.

În prezent, un restaurant din New York foloseşte roboţii Starship Technologies, aceştia având o autonomie de aproximativ aproape un kilometru, putând opera chiar şi în condiţii meteo neprielnice şi, mai important, putând fi dezinfectaţi.

„Este mult mai uşor să igienizăm un robot şi să îl trimitem pe drum, fără interacţiuni umane”, a declarat proprietarul restaurantului. între transporturi. 

Citeşte şi:

Roboţii autonomi ar putea deveni în curând noile ajutoare ale lui Moş Crăciun – VIDEO

În 10 ani roboţii ar putea deţine conştiinţă şi raţionament. Iată 10 aspecte înfricoşătoare despre inteligenţa artificială

Noii câini-roboţi care îţi pot livra prânzul chiar pe birou

O dronă subacvatică a efectuat o călătorie record