Home » Lumea digitală » Automobilele Ford şi Volkswagen care au navigaţie conectată la internet sunt vulnerabile la atacurile hackerilor

Automobilele Ford şi Volkswagen care au navigaţie conectată la internet sunt vulnerabile la atacurile hackerilor

Automobilele Ford şi Volkswagen care au navigaţie conectată la internet sunt vulnerabile la atacurile hackerilor
Publicat: 15.04.2020
Cele mai noi modele de vehicule Ford şi Volkswagen au deficienţe majore la partea de securitate, producătorii acestora profitând de slaba reglementare în domeniu pentru a face economii.

Potrivit unui raport publicat de o organizaţie independentă, sistemele de navigaţie conectate la internet livrate pe cele mai noi modele de vehicule Ford şi Volkswagen au deficienţe majore la partea de securitate, producătorii acestora profitând de slaba reglementare în domeniu pentru a face economii, ignorând interesele consumatorilor finali.

Organizaţia a colaborat îndeaproape cu experţii în domeniul cibersecurităţii pentru a examina sistemele computerizate care administrează funcţiile ultramoderne a două dintre cele mai populare maşini din Europa – Ford Focus Titanium în variantă Automatic 1.0L şi Volkswagen Polo, ediţia SEL TSI Manual 1.0L.

Din păcate, rezultatele investigaţiei au confirmat temerile cum că lipsa unui cadru legal bine stabilit va fi exploatată de producătorii auto în sensul maximizării profiturilor realizate, prin tăierea de costuri în domeniile de cercetare care nu sunt supuse unei verificări ulterioare atente. În cazul de faţă, au fost sacrificate aspectele care ţin de securizarea tehnologiilor de bord şi sistemele computerizate folosite în industria auto.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase