Home » Lumea digitală » China testează o monedă virtuală de stat

China testează o monedă virtuală de stat

Publicat: 10.05.2020
China testează o monedă virtuală de stat
În timp ce această monedă va fi similară din anumite puncte de vedere cu alte criptomonede, precum Bitcoin, aceasta nu va fi anonimă, însă bancherii chinezi promit protejarea intimităţii celor care folosesc moneda.

China a dat startul unui test în patru dintre cele mai mari oraşe ale sale pentru folosirea unei monede virtuale proprii. Aceasta funcţionează într-o manieră similară cu alte monede virtuale de pe piaţă, însă diferenţa este că aceasta este controlată de statul chinez şi este emisă exclusiv de Banca Chinei.

Cercetarea în domeniul monedelor virtuale a început încă din 2014 în China, iar acum vedem primele rezultate ale acestor teste. Cetăţenii din Shenzen, Suzhou, Chengdu şi Xiong’an (un oraş de lângă Beijing), pot acum să folosească moneda virtuală, care momentan nu are un nume oficial. Aceasta este denumită sub un nume de cod intern drept „DC/EP” (digital currency/electronic payment). Se pare că scopul pe termen lung este ca această monedă să înlocuiască măcar parţial baza monetară a Chinei şi cantitatea de cash care este în circulaţie.

Totuşi, conturile bancare care sunt acoperite de cash nu vor fi înlocuite cu valoarea în moneda virtuală. De asemenea, rezervele de cash ale ţării, cât şi banii pe care îl au platformele de plată tradiţionale nu vor fi convertite. 

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase