Home » D:News » Inginerul rus care a folosit supercomputerul unui centru de cercetare nucleară pentru a mina Bitcoin a fost amendat

Inginerul rus care a folosit supercomputerul unui centru de cercetare nucleară pentru a mina Bitcoin a fost amendat

Publicat: 03.10.2019
Inginerul rus care a folosit supercomputerul unui centru de cercetare nucleară pentru a mina Bitcoin a fost amendat
Cuantumul contravenţiei primite de către Denis Baykov este de 45.000 de ruble.

În luna februarie a anului 2018, inginerul Denis Baykov, împreună cu alţi doi colegi,  Andrei Rybkin şi Andrei Shatokhin, au fost arestaţi pentru minarea de Bitcoin la locul de muncă. Mai exact, Baykov şi colegii săi au folosit supercomputerul centrului de cercetare nucleară la care lucrau pentru a mina după Bitcoin, notează Futurism.

Recent, autorităţile din oraşul Sorov, regiunea Nijni Novgorod a Federaţiei Ruse, au stabilit pentru Denis Baykov o amendă de 450.000 de ruble, aproximativ 100.000 de RON. În mod curios, colegii săi de „minat” au scăpat fără vreo contravenţie.

Cei trei ingineri lucrează la Institutul pentru Fizică Experimentală al Federaţiei Ruse, ceea ce le-a permis accesul la unele dintre cele mai puternice supercomputere ale acestui stat.

Conform surselor care au raportat despre acest caz, cei trei au reuşit să producă câţiva bitcoini dar, autorităţile nu pot preciza exact suma minată şi cum este aceasta în raport cu amenda pe care Denis Baykov a primit-o din partea autorităţilor.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase