Home » Lumea digitală » Inteligenţa artificială arată data exactă la care se va termina pandemia COVID-19

Inteligenţa artificială arată data exactă la care se va termina pandemia COVID-19

Inteligenţa artificială arată data exactă la care se va termina pandemia COVID-19
Publicat: 01.05.2020
Un program bazat pe inteligenţa artificială, dezvoltat în Singapore, a arătat care sunt datele exacte la care se va sfârşi în mai multe ţări pandemia COVID-19, transmite Mashable SE Asia.

Răspunsurile oferite la această întrebare de cercetători şi medici se bat deseori cap în cap, iar până acum niciun om nu a avansat o dată exactă, deoarece implicaţiile sunt mari. Un program dezvoltat de Singapore University of Technology and Design (SUTD) face, însă, acest lucru.

Tehnologia AI foloseşte date de pe platforma Our World in Data, care include numărul total de cazuri confirmate, numărul de morţi, cazurile noi sau informaţii despre populaţie.

Algoritmul arată când este atins punctul culminant în ţările pentru care sunt disponibile informaţii şi apoi data exactă la care pandemia se termină. De exemplu, în Singapore există o probabilitate de 97% ca pandemia să dispară pe 9 mai şi de 100% pentru data de 10 iunie.

În Vietnam, boala va dispărea pe 14 mai, potrivit algoritmului.

La nivel global lucrurile nu sunt atât de optimiste, iar programul estimează că sunt 100% şanse să scăpăm de virus pe 1 decembrie. Există şi probabilitatea de 97% ca acesta să dispară în jur de 30 mai.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase