Home » Lumea digitală » Poţi folosi acum Google Lens pentru a transfera pe PC notiţele scrise de mână

Poţi folosi acum Google Lens pentru a transfera pe PC notiţele scrise de mână

Poţi folosi acum Google Lens pentru a transfera pe PC notiţele scrise de mână
Publicat: 17.05.2020
Aplicaţia Google Lens primeşte una dintre cele mai interesante îmbunătăţiri de până acum, oferind utilizatorilor posibilitatea să preia în mod copy/paste notiţele scrise de mână, acestea apărând pe PC în formă text.

Pentru a beneficia de noua caracteristică, trebuie să faci câteva pregătiri. PC-ul tău trebuie să aibă instalată cea mai recentă versiune Google Chrome, precum şi aplicaţia Google Lens pe telefonul cu Android, sau aplicaţia Google pe iOS (unde se poate accesa funcţia Lens printr-un buton de lângă bara de căutare). De asemenea, va trebui să fiţi conectat la acelaşi cont Google atât pe mobil dar şi pe PC.

Pentru folosire, este de ajuns să îndrepţi camera telefonului către orice text scris. Textul marcat pe ecranul telefonului poate fi preluat apoi în clipboard folosind opţiunea copy. Mai departe, foloseşti opţiunea paste în orice document deschis pentru editare cu aplicaţia Google Docs. În funcţie de lizibilitatea scrisului pe care tocmai l-ai scanat, textul generat ar putea să necesite unele corecţii.

Evident, noua caracteristică Google Lens funcţionează şi mai bine la preluarea textului în formă tipărită, însă opţiunea convertirii scrisului de mână este o adiţie cel puţin interesantă.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase